Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut dlouhý celovečerák jsem teda ještě neviděl. Walking Tall se nikde nezdržuje a po krátké seznamovačce a prvních neshodách se jde rovnou k věci. Tvrdou silou. The Rock jakožto prototyp akčního hrdiny vs. parta zmetků. Dobrá akce, dobré triky, dobrej film. Jen ten "based on a true story" titulek mi tam moc nepasoval. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů, co jsem s Rockem viděl (ještě Král Škorpion a Vítejte v džungli, nepočítám Mumii se vrací), se mi tento líbil nečekaně nejvíc. Film je svižný, má slušného záporáka, akční scény jsou také slušné a celé je to prostě tak nějak dost dobré. Jediné, co na toto mohu říci Rockovi, je jen tak dál, hochu. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních filmů "na motivy skutečné události" plný spousty nečekaného a dobře zahraného. Jenže co naplat, když vás Rockovo osobní kouzlo a pár pěkných děvčat dovedou přesvědčit, že vlastně o nic nejde, my si na nic nehrajeme, jenom seďte a moc nepřemýšlejte. Drobné plus za povedenou krysu, šerifa Michaela Bowena a je to slušných 60%, nic víc, nic míň. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Téhle nezáživné napodobenině Ramba 1 (tedy prvních deset minut) nedám víc, ani kdyby Dwaynea Johnsona shodili ze skály svázaného do kozelce a předtím ho ještě umlátili tou dřevěnou pálkou. Stupidita největšího rázu. Herecky šutr, dějově sračka, co je víc? Skála. Jestli tenhle chlápek má nahradit Arnolda, tak potěž pámbu. I když má třeba mohutný svaly, tak není ani zpola tak vypracovanej, nemá ani zpola tak opičácky sympatickej ksicht a jeho charisma je oproti Arnieho doslova na nule. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama