Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jsou tady k vidění jen falešný kozy a opravdoví volové. Tak vám teda nevim. Dwayne "The Rock" Johnson je sympaťák a má asi největší potenciál na to stát se novým Arnoldem. Jenže... na něco takového mu chybí nějaká pořádná akční vypalovačka (jako měl Arnie Conana a Terminátora a Sly třeba Ramba), na které by se pořádně vyšvihnul. Místo toho točí podobné hovadinky jako Vítejte v Jungli nebo Kráčející skála, kde sem tam někoho kopne nebo mu dá pěstí (či stromem), ale nic většího se nekoná, film uteče jako voda a druhý den už si na něj nevzpomenete. Všechno je to navíc v takovém odlehčeném duchu (aby ne, když tam s ním hrajou S.W. Scott nebo Johny Knoxville) a já začínám mít strach, že nám The Rock nadobro skončí někde u komedií. ***Věděli jste, že: Kráčející skála je vlastně předělávka téhle o 30 let starší klasiky.*** ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nabušený zelený mozek Chris Vaughn (který už zeleným mozkem není) se vrací zpět do rodného města. To se ale za těch pár let změnilo k nepoznání a místo pily, která kdysi bývala hlavním příjmem města, se teď o ekonomiku stará kasino. Kromě hazardu se v něm dá sehnat alkohol, drogy a prevíti všeho druhu, z čehož má hlavní hrdina samozřejmě radost. A aby toho na chudáka Chrise nebylo málo, jedna z polonahých tanečnic je jeho bývalá kamarádka, která se - jak jistě tušíte - brzy stane jeho přítelkyní. Ale jedeme dál... Místní šerif je zkorumpovanej hajzl, takže se zelený mozek rozhodna kandidovat na jeho místo a (počkejte si) vyhraje. Překvapení? To si pište, obzvlášť, když ohlasí kandidaturu ještě v soudní síni, kde ho právě soudili za roztřískání kasina a fyzické napadení několika členů ochranky. Ale jak jsem řekla, vyhraje, a spolu se svým kladným kolegou, napravenou přítelkyní a zdrženlivou rodinou (nikdo další s ním není, všechny policisty totiž vyházel se starým šerifem) bojuje proti zloduchům z kasina a město mu postupně začíná fandit. Co na tom, že vypadá jako uprchlý trestanec? Co na tom, že jsou jeho vyšetřovací metody na míle vzdálené zákonu, kterým se pořád tak roztomile ohání? Člověk nepřestává žasnout, co všechno je v té Americe "možné".;-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct. Scénař jednoduchý, myšlenka filmu nikterak převratná, ale tenhle film drží nad vodou perfektní Dwayne Johnson, který ani nemusí mít výraznou mimiku, stačí když vezme do ruky kus klády a sjedná si ve svým rodným městečku pořádek. Za ty docela přesvědčivé bitky dávám 3 hvězdičky. Jinak já osobně bych vznik u tohoto filmu viděl tak na rok 1991. Nu což, jednou se na to dívat dá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaná, dětem přístupná, akce se sympatickým The Rockem. Musím uznat že tento film pro mne znamenal vrchol jeho dovedností, protože posledními filmy jako například Útěk na Horu čarodějnic, mě tento herec neskutečně zklamal. Dle mého soudu to není herec pro hlavní roli, ale snímek jako Kráčející skála (70 minut bez titulků) mu sluší. Jedná se o takový Arnoldův klon. 50% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama