Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nic moc akční snímek s nic moc hercem Dwaynem Johnsnem. Je pravda že, vypadá docela nabušeně a že možná kdyby si dal záležet tak by z něj byl obstojný herec, no zatím sice plive jednu hlášku za druhou ála Arnie, ale z jeho charismatu pobral hodně málo. Ovšem může se zlepšit, a třeba mě překvapí a hned v příštím filmu jeho herecký styl nebudu poznávat. Zatím za jeho herecký vrchol považuji asi Krále Škorpiona nebo Doom, no i když oba tyhle filmy jsou....no nejsou špatné, ale jde v nich o něco jiného než o herecký talent. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Několikrát zrecyklovaný neuvěřitelný příběh šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který po návratu do rodné domoviny seznal, že tu něco sakra smrdí a jal se vzíti spravedlnost do svých dřevorubeckých rukou. Nedokážu si představit, do jaké míry je toto dílko inspirováno skutečnými událostmi, ale kam se hrabe John Rambo, kterého naháněli po lesích. Zde byli všichni nepohodlní zloduši prakticky umláceni dřevěným hranolem uprostřed města a bez nějakých schovávaček. Stereotyp boje čistého dobra s krystalickým zlem se tu trochu zajídá, nehledě na to, že udělat celovečerák z tak triviální zápletky musí ve výsledku nutně vést k degradaci kvality, obzvláště pak proto, že ostatní prvky dějové linky jsou také jak ze slohové práce patnáctiletého pojídače homixových výkalů. Věřím, že takové snímky slušely dnes již úsměvným osmdesátkám, snad ještě devadesátkám, kdy se akční dobrodružství neporazitelných hrdinů vyznačovala svou naivní hloupostí a jednoduchostí, aby konzument takového produktu nedostal šok z použití vlastního mozku. My to tehdy žrali, protože to bylo nové a neokoukané, v televizi bylo prd a VHS svět, podkreslený hlasem Hejmy, byl jediným únikem. A taky nám některým bylo těch deset až patnáct. Ať už to byla sebevětší blbost, museli jste to vidět. Do nového tisíciletí, plného zhýčkanějších diváků, už se na to musí trochu jinak. A pokud v podobném duchu, tak promyšleněji. Asi jsem příliš zestárl a čekám od filmu až moc. Tohle zkrátka není pro mne. 30% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to tak uzasny jako Rockovo dalsi film Vitejte v dzungli, ale presto sem se u toho dost bavil. Samozrejme, ze to je becko se vsim vsudy, ale fakt zabavne natoceny. Ma to predvidatelnej dej, celkem jednoduchej scenar, ne moc uzasny herecky vykony, ale proste to je pohodicka. Navic Rock je fakt drtic a dokaze to slusne rozjet. Samozrejme nesmi chybet komicka postavicka, tady zastoupena Johnny Knoxvillem, ale spolu s Rockem jsou slusna dvojka. Prislo mi to jako takovy akcni drama (i kdyz to zni dost divne). Nakejch bitek nebo prestrelek tady moc neni (coz ani moc nevadi, protoze Bray je celkem zrucnej reziser), ale kdyz jsou tak jsou hodne dobry. Vsechny bitky pusobi docela syrove, proste se naserou a dou si rozbit hubu, zadny salta nebo podobny blbosti a poslednich 20 minut je hodne slusnej masakr. Neni to kdovijak uzasnej film, ale fakt sem se dobre bavil a proto ty ty 4* zaslouzi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rock sa snaží obnoviť slávu klasických akčných nárezov v štýle Schwarzeneggera z osemdesiatych rokov. Svojou postavou síce Arnieho nedobieha, no myslím, že výberom žánru, akčnou nadupanosťou a takisto príjemnejším herectvom sa mu to určite darí! A jeho filmom budem len rád, len keby ostal v podobnom žánri. 80%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama