Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno snad stokrát. Krátká stopáž nedovolí vydechnout, akční scény famozní, hlavně souboj v casínu, kde to Rock kosí trámem. Překrásná muzika, nezapomenutelné intro (průchod městem za doprovodu skladby Gregga Allmana), super hereckej ansábl, hlavně Ashley Scott je kus. Asi nejlepší Rockův film, nic mi nevadilo. Zajímavé je však, že mě právě to intro a závěr (za doprovodu skladby Joa Cockera) bavili nejvíc. I humor, kterej zde je, mě nadmíru bavil. Nemám co bych vytkl, film kterej u mě zlidověl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s The Rockom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má dosť dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa vráti do svojho rodného mesta, ale zistí, že sa tam takmer všetko zmenilo k horšiemu, za čo môže hlavne nové kasíno a keď sa to dotkne aj jeho rodiny, rozhodne sa kvôli nefungujúcemu systému vziať spravodlivosť do vlastných rúk a stať sa šerifom, aby všetko vrátil do pôvodného stavu. Spracovanie je na tom dobre, úvod pripomenie prvého Ramba a po chvíľkovej pohode sa už začne diať to hlavné a aj kvôli krátkej dĺžke sa tu nedá ani na okamih nudiť. Dej síce neprinesie nič nové, ale celý čas sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale je vydarená. Tých pár súbojov je natočených veľmi dobre, kvalitne zvládnutá je aj prestrelka, som rozhodne spokojný. Len škoda, že až na jednu slušnú zlomeninu sa tu nič drsnejšie nenájde a úplne zbytočného finálneho súboja, ktorý tu hlavne kvôli typu hlavneho záporáka nemá čo robiť a tak koniec mierne kazí dojem z filmu. Najviac sa mi páči zneškodnenie ochranky kasína kusom dreva. Dobre tu funguje aj humor, obzvlášť zničenie zadného svetla, ale pri ochrane rodiny je už skôr na škodu. Herecké obsadenie je výborné, The Rock vo svojej najlepšej hlavnej úlohe, zábavný Johny Knoxville, príjemná Ashley Scott a dobrí záporáci na čele s Nealom McDonoughom. Réžia a technická stránka sú pre žáner plne ideálne, Kevin Bray to zvládol skvelo. Akcie síce mohlo byť aj trochu viac a hlavne drsnejšej, ale inak je to výborná akčná zábava, ktorá neomrzí ani po viacerých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

oje 

všechny recenze uživatele

Když se natočí stovka béček, kdy se jedna korba rozhodne ztřískat každýho mizeru ve městě a nastolit pořádek, v 99 případech to dopadne trapně. Tohle je ale ta druhá strana mince. Rock ač neherec, jako akční hrdina je velmi dobře snesitelný. Film se nebrání klišé, zároveň si ale na nic hlubšího nehraje, takže jako absolutní oddechovka to není vůbec špatný a má svoje kouzlo v rovině čistě akční i tum a tam zábavné. A kdybych se náhodou chvíli nudil, zabaví mě Johnsonovy hnáty. Alternativa: Road House. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála je film, na který asi rychle zapomenete, spíš než konkrétní vzpomínky se ale po čase vybaví pocit příjemně stráveného času. Tytam jsou dnes dny, kdy se na Schwarzeneggera , Stallona nebo dokonce Lundgrena stáli fronty před kiny a už se zdálo, že se filmy se svalovci v hlavní roli na výsluní nevrátí. Dnes se historie opakuje. Z Kráčející skály sice nebude takový hit jako Rambo, ale své diváky si určitě najde. Zatímco Rockův předchozí film The rundown měl slabší místa, KS jede krásně svižným tempem, nikde se zbytečně nezastavuje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama