Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

oje 

všechny recenze uživatele

Když se natočí stovka béček, kdy se jedna korba rozhodne ztřískat každýho mizeru ve městě a nastolit pořádek, v 99 případech to dopadne trapně. Tohle je ale ta druhá strana mince. Rock ač neherec, jako akční hrdina je velmi dobře snesitelný. Film se nebrání klišé, zároveň si ale na nic hlubšího nehraje, takže jako absolutní oddechovka to není vůbec špatný a má svoje kouzlo v rovině čistě akční i tum a tam zábavné. A kdybych se náhodou chvíli nudil, zabaví mě Johnsonovy hnáty. Alternativa: Road House. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rock sa snaží obnoviť slávu klasických akčných nárezov v štýle Schwarzeneggera z osemdesiatych rokov. Svojou postavou síce Arnieho nedobieha, no myslím, že výberom žánru, akčnou nadupanosťou a takisto príjemnejším herectvom sa mu to určite darí! A jeho filmom budem len rád, len keby ostal v podobnom žánri. 80%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct. Scénař jednoduchý, myšlenka filmu nikterak převratná, ale tenhle film drží nad vodou perfektní Dwayne Johnson, který ani nemusí mít výraznou mimiku, stačí když vezme do ruky kus klády a sjedná si ve svým rodným městečku pořádek. Za ty docela přesvědčivé bitky dávám 3 hvězdičky. Jinak já osobně bych vznik u tohoto filmu viděl tak na rok 1991. Nu což, jednou se na to dívat dá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nabušený Rock v podvyživeném akčňáku, který má bez závěrečných titulků hodinu a čtvrt. Zatímco původní film zapadl do tehdejší linie vigilantských snímků, tahle verze je osmdesátkově přímočarou akční oddechovkou vystavěnou na klasickém westernovém schématu "hrdina  se vrací do rodného města a čistí ho od padouchů" a la třeba Keoma. Rock ji táhne dobře, ale chtělo by to nápaditější a stylovější provedení. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů, co jsem s Rockem viděl (ještě Král Škorpion a Vítejte v džungli, nepočítám Mumii se vrací), se mi tento líbil nečekaně nejvíc. Film je svižný, má slušného záporáka, akční scény jsou také slušné a celé je to prostě tak nějak dost dobré. Jediné, co na toto mohu říci Rockovi, je jen tak dál, hochu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama