Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jejejejej, opravdu "historický" velkofilm zmrvený tak odporně, že už to ani víc nešlo! Proč ty prachy radši nedat na charitu, než je vyhodit oknem! Hvězdičku dávám jen za hudbu, film absolutně nestojí za řeč. Nagelovanej Spartacus, kterej má snad u sebe pojízdnou maskérnu, děj řídký jako průjem, mizerně natočený, od A do Z trapný dialogy napěchovaný legračními pokusy o tehdejší humanismus (tak to mě dojalo, málem jsem rozbil stůl, jak jsem do něj smíchy bušil)...samozřejmě že to nemá se skutečným povstáním gladiátorů nic společného! Je to prosťoučká blbina plná do očí bijících nelogický černých děr, že jsem se spíš celou stopáž smál jako při výsostně dobré komedii. Casting byl mizerný, režie uboze chatrná, takže jsem zůstal jen kvůli hudbě Randyho Millera, která se kupodivu poslouchat dala (narozdíl od Gladiátora Hanse Zimmera). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno po druhé části, a pár finálních akčních scénách: No to by snad ani nebyla Hemerika, aby i v těch sebemenších okamžicích, ale i třeba vtom nejmenším náznaku nepřenesla svou brutalitu v plné své síle na filmové plátno. Tím se ale alespoň dobrý film bohužel neurobí..Ne prostě mi zde něco nesedělo, byl to v uvozovkách jen TV-film, chápu asi tedy byl v tom případě logicky i nižší rozpočet než u normálních filmů. I tak si ale myslím že to mohlo bejt i o něco lepší..Ale zaplaž panbůh alespoň zato, mohl to být klidně i odpad! Ale už k věci, v některých situacích na mě film působil dosti nevěrohodně, zmateně až přehnaně vyumělkovaně. Samotný děj, kamera, střih i některé akční scény byli špatné. Už jen co se týkalo, jak už tu někdo poznamenal samotných dialogů. Které přeci ve roce 71 resp. 73 nemohli bejt ani za píď takové. Na to si měli samotní tvůrci, v první řadě dát pozor, než něco takového vypustí do světa. Ale byli tam i jiné drobné nedostatky, za zmínku stojí už třeba samotné kulisy některých staveb, róby, zbraně i snaha o napodobení a alespoň částečné přiblížení tehdejší přírody se tu zrovna moc nevyvedla. Připadalo mi to jako když se to točilo někde u nás v Čechách, a to u nějakého rybníku. Samotný válečný zajatec Spartacus který po dva roky v revolučním povstáním, vybojovával jedno velké vítězství za druhým na Římským impériem (kterému v té době ještě daleko před prvním triumvirátem Caesar-Pompeius-Crassus a po Sullově smrti v období let 73-79 př. n. l. de-facto nikdo nevládl), se mi též svým zjevem a svým ztvárněním role nějak nezamlouval. Hezký napomádovaný klučík, a pár akčních scén, kterými se pyšní snad jen Amerika, no vážení přátelé to uznejte sami to není vše..? Po druhé už tedy radši ne. Jen marná snaha o natočení nového klasického příběhu a trochu se vyrovnání a přiblížení klasickému Kubrickovi Spartausovi který byl v tehdejší době co se týče některých scén i značně skandální. To však nevadilo. Tam jsem především oceňoval čistě chlapácký výkon charismatického Kirka Douglase, který působil přirozeněji. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsme na databázi s tím hodnocení drobátko utli....dílo to možná není zrovna fenomenální, co se týče finančních nákladů, ale na druhou stranu z toho čiší opravdová touha udělat film dobře. Malý rozpočet je sice znát, herci však dělají co umí a já souhlasím s tím, co napsal Marius, že v mnoha ohledech je Spartacus lepší než Gladiátor. V těchto televizních filmech často nebýváme ušetřeni patosu a vaty, a těchto neduhů tu je minimum. Líbilo velmi. Velké překvapení a skvěle strávený večer. 80% ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to ze to bol len TV film som bol milo poteseny vysledkom. Medzi chyby by som zaratal azda len malo priestoru venovanemu talentovanemu Paulovi Telferovi. Inac sa tam nachadzali len lahko prehliadnutelne chyby. Masa hercov bola ohromujuca opat vzhladom na TV tvorbu. Cely film som zral,skutocne dalsi skvost medzi historickymi filmami. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne vyzerá dobre a v žiadnom prípade nie je lacný alebo neohrabaný, ako by ste s najväčšou pravdepodobnosťou očakávali od filmu vyrobeného pre TV. Film má niekoľko prekvapivo veľkých a dobre vyzerajúcich bojových sekvencií. Skvelým spôsobom je urobená aj celá choreografia súboja s mečom. Film sa tiež nebojí ukázať krv a násilie, čo sa v televíznych filmoch bežne zdráhajú ukázať. 6/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)

Reklama

Reklama