Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o osudu malého Michálka (T. Josíf), který zůstává po smrti maminky sám. Chamtivý zelinář Haboš (M. Huba) jej chce připravit o chaloupku. Vyláká proto Michálka na cestu za pokladem a v temné sluji ho opouští. Dobroděj (L. Chudík), pán Radhoště, ukáže Michálkovi cestu za kouzelným kvítkem do čarovné zahrady. Když jej chlapec po překonání mnoha černokněžníkových nástrah získá, dostane se zpátky na zem jako dospělý mládenec (M. Dlouhý). Na knížecím zámku je svědkem toho, jak zlý černokněžník (K. Roden) unese komtesu Bělinku (J. Schneiderová). Vydává se ji proto hledat a vysvobodit. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka. Některé momenty byly jako z hororu. Ta rakev, kterou se lezlo do podzemí, na mě působila hrozně. Michaela Kuklová vypadala jako mírně vyšinutá. Roden asi nebude nikdy v pohádkách hrát kladnou roli a ani si nedokážu vybavit, jestli měl někdy v pohádce kladnou roli. Michal Dlouhý byl sympaťák a nezklamal. Příroda byla krásná, jako vystřižená z nějakého přírodovědného seriálu. ()

Attta

všechny recenze uživatele

Velké a milé překvapení na mě čekalo v televizi když jsem si pustil tuhle pohádku, od které jsem čekal mnohem míň. Čekal jsem opět nějakou béčkovou studiovku, která je tak maximálně dobrá na nedělního šlofíka, ale hned z rozjezdu jsem byl "donucen" věnovat více pozornosti. Pěkné přírodní scény doplněny scénami ze skanzenu z Rožnova s velmi příjemným hereckým obsazením mě velmi bavily a ani dějově na tom pohádka není špatně. Slušná hudba a už jenom fakt, že jsem se vydržel po včerejším flámu dodívat v neděli na pohádku je zázrak. Slušné 3 hvězdy. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Porevoluční záchvat filmařů jak uctít národní povědomí Valachů a nasrat tak Slezinu, je mi jasný, že jsem píchnul do hadích sraček, takže se vyvaruju polemice o tom, že vše na východ od Pelhřimova je Asie a nechám si i další vejšplechty, které mám na svém českém jazyku. Stačí, když nebudu souhlasit s tím, že by zde byla Hapkova hudba pro mé ucho lahodící a jako vždy, dnes už klasicky, odporné postsynchrony se zvukem jak ze sloní prdele. No, a abych nezapomněl na oko, díky mé čivě si nakonec vysloužila pohrábka aspoň dvě hvězdy a to díky primáři Sůvovi, protože jako radhošťská transka by mohl z fleku mazat do Bouloňského lesíku a kasírovat těžké love.Takže jedna hvězda za transportéra a druhá za to, že se netočilo v barandovském papundeklu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Chudík jako pán z Radhoště, Roden již tradičně dobrý v roli bídáka. Chudý sirotek to udělal špatně. Misto aby si vzal krásnou, zelenou hejhulu Kuklovou, se vydal zachránit rozmazlenou, unylou a ukňouranou komtesku Bělinku, která za všechnu tu námahu dle mého nestála. Zatímco první půlka pohádky působí autenticky Valašsky, tak druhá půlka je dosti utahaná fantas magorie, kde zvláště závěrečný souboj dosti odflákli. Za mne průměrná pohádka ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Huba je můj oblíbený herec, ale tohle byla teda fraška! Hrálo se hrozně, žádný příběh, děly se neskutečné hovadiny, které byli jako podraz na diváka, ať už malého nebo velkého. Nebylo to ani zábavné, ani napínavé, a neustálé nelogické díry a zvraty byly směšné a ubohé. Plus hudba Hapky, která byla naprosto nesnesitelná, tomu jen dodávala na příšernosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Rešovských vodopádech, na zámku Velké Losiny a na hradě Hukvaldy. (SONY_)

Reklama

Reklama