Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

packa 

všechny recenze uživatele

Rozkošný filmeček, kterému dominují skutečně famózní výkony pánů Dafoea a Malkoviche. Oba se v luxusních dialozích dokonale vyřádili. A jen tak mimochodem, dostal jsem chuť vidět Murnaův originál. Takového štěstí se mi ale zřejmě nedostane... PS: dostalo, snímek je volně ke stažení, odkaz je např na wikipedii. Halelujááá ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šestiminutové úvodní titulky mi přijdou fakt docela moc. I když k nim hraje skvělá hudba. Murnauův film považuji za dosud nejlepší horror (a druhý-třetí obecně - i když ho nemám v desítce) nejlepší film, co kdy byl natočen. I z tohoto hlediska mi Merhigeův film přijde hodně zajímavý, nápaditý a poutavý. Prostě jsem si ho užil a alespoň zprostředkovaně (a notně mystifikačně) se přesunul do té jistě úžasné doby. Dafoe až úchvatný. prostě lahůdka. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý pohled jednoho režiséra na to, jak se asi natáčel nejslavnější upírský film všech dob... Strašidelné, překvapivě velmi snadno uvěřitelné (hlavně spaní v rakvi, brrr) a především notně atmosférické. Willem Dafoe přímo démonický! Při finální scéně v ložnici mne polil ledový pot a zároveň jsem téměř plakal dojetím. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi není příliš velký rozdíl, herr doktor,“ říká děsivý Dafoeův Orlock Malkovichově postavě, která beze zbytku podléhá svým posedlostem a vášním, jimž kromě vlastní duše neváhá obětovat ani životy a duše svých bližních. Což činí vlastně dobrovolně a o to je svým způsobem děsivější než upír. To vše se odehrává v pohledných kulisách, opatřeno vtipnou zápletkou a provedeno dobrými herci. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film není pro mě. Jsem čekal něco poutavého, záživného a rozhodně hororového. Ani jeden atribut však Ve stínu upíra neobsahuje. Sice se v něm sešla herecká dvojka Malkovich a Dafoe, ale jejich postavy mně přišly dost prázdné a rovněž režie E.Eliase Merhiga byla dost slabá. Pro mě zcela nedívatelný film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lokomotiva, která převážela štáb do Československa se jmenovala Charon. V řecké mytologii je Charon převozník, který převáží mrtvé duše přes řeku Styx. (Hal_Moore)
  • Má se točit závěrečná scéna a Greta Schröder (Catherine McCormack) vykřikuje, že Max Schreck (Willem Dafoe) není v zrcadle vidět. Avšak když se kolem seběhne štáb, už v zrcadle vidět je. (Barrymore)

Reklama

Reklama