Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kouzlo se vytratilo. I když jednička pro mě není žádnej kult, tak po řemeslný stránce ten film fungoval. Tady už nefunguje nic vaří se doslova už jenom z vody ve snaze vytřískat z jednoho námětu ještě nějaký money. Až na to, že to nefunguje je to strašná nuda a je až zarážející jak hrozně vážně se ten film bere i když je to evidentní kravina s miliardou chyb. Sakra tohle De Bont posral to bych nečekal.20% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dala bych si Camelku !!" - "Copak nemáš nikotinovou náplast ??" - "Ta mi pomůže jedině, když ji sbalím a vykouřím.." ;) V prvním skvostném bijáku nesměl autobus zastavit, protože jinak by všichni umřeli, tentokrát však De Bont motiv převrátil, když loď naopak zastavit musí, protože jinak by všichni umřeli.. Divák sice jen těžko umře nudou, protože De Bont je znovu very Fast and Furious, nicméně původnímu nesmírně inspirativnímu snímku se nepřiblíží ani na dohled.. Varováním se mohl samozřejmě stát pečlivě si své role vybírající Keenu Reaves, který ze sequelu hned zkraje vycouval.. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Annie se na sexu založený vztah s Jackem evidetně nevydařil. Asi proto už si nechce nic začínat s žádným superpoldou a zelenou k jejímu srdci dostává pohodový plavčík Alex. Jenže chlapi hrozně lžou. Z Alexe se na lodi plné vybuchujícíh třeskavin okamžitě stává stejný požírač adrenalinu, jakým býval Jack a z Annie hodně podobná oběť jako v prvním díle. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Speed 2: Cruise Control je snímek, který je diametrálně odlišný od prvního dílu. Zatímco jednička měla koule a nedávala divákovi možnost vydechnout, dvojka sází spíše na neustále se střídající akce, zběsilé pobíhání hrdinů a šílený výraz Willema Dafoe. Díky absenci "drajvu" se to celé táhne až do zdárného konce. Naprosto zbytečné pokračování, které nemělo nikdy vzniknout. [TOP 19/14 31%] ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

To, že nastavovaná kaše nebývá nejkvalitnější a více méně se jedná jen o marketingový tah producentů vyždímat z úspěšného díla ještě více peněz, je již obehranou písničkou. V tomto případě, ale všechno platí desetinásobně!! Velice, velice ubohé pokračování bez hlavy a paty.. Při scéně kdy několikatunová loď vklidu projíždí skrz město a zabije ještě víc lidí než přepravuje, jsem se sám sebe ptal, jestli to scénárista a režisér mysleli vážně.. Keanu Reeves asi věděl proč se druhého dílu nezúčastnit, a já jen kroutím hlavou nad tím jak tenhle naprosto nezvládnutý film mohl vůbec spatřit světlo světa! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Annie (Sandra Bullock) dělá autoškolu v německém autě VW Kübelwagen, jehož výroba skončila v roce 1945. Přestože se objevily pokusy o pokračování výroby i po 2. světové válce, bylo smontováno jen několik desítek kusů z již vyrobených dílů. Nicméně dělat autoškolu v tomto vozidle je nesmysl. VW Kübelwagen neměl např. synchronizaci převodovky, ale co víc, díky absenci airbagů by nikdy nebyl povolen jako autoškola. (pjotri)
  • Natáčelo se od 7. října 1996 do 28. ledna 1997 na ostrově Svatý Martin, na Bahamách a v USA (státy Florida a Kalifornie). (BMW12)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama