Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

To, že nastavovaná kaše nebývá nejkvalitnější a více méně se jedná jen o marketingový tah producentů vyždímat z úspěšného díla ještě více peněz, je již obehranou písničkou. V tomto případě, ale všechno platí desetinásobně!! Velice, velice ubohé pokračování bez hlavy a paty.. Při scéně kdy několikatunová loď vklidu projíždí skrz město a zabije ještě víc lidí než přepravuje, jsem se sám sebe ptal, jestli to scénárista a režisér mysleli vážně.. Keanu Reeves asi věděl proč se druhého dílu nezúčastnit, a já jen kroutím hlavou nad tím jak tenhle naprosto nezvládnutý film mohl vůbec spatřit světlo světa! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

U tohto filmu nechapem jak sa po tak skvelej jednotke mohlo vsetko pokazit a film sa uplne rozpadol Bontovi pod rukami. Uz to, ze sa na to vykaslal Reeves je prvy problem. Ale ani nie preto, ze by mi tak strasne chybal ale skôr preto, ze sa tvorcovia rozhodli vdaka jeho absencii sustredit na postavu Sandry Bullock. A ona teda akcna hviezda nie je a tak sa film väcsinu stopaze zaobera jej romantickym tokanim s novym napadnikom. Bohuzial chemia medzi nou a nevyraznym Patricom je nulova. Takze ako romantika to nefunguje. Ako akcny film tiez nie. Je tu velkolepe finale s narazom tej megalode za ktore davam aspon jednu hviezdicku ale inak ma uz nenapada ziadna akcna alebo aspon napinava scena. Zamrzi ma to hlavne kvôli obsadeniu zaporaka. Willem Dafoe je fantasticky herec, ale z jeho vykonu si na druhy den pamätam len to, ze na seba lepil pijavice. Nakoniec este spomeniem soundtrack. Jednotka mala uchvatny hlavny motiv. V dvojke sa ho snazili vylepsit spojenim s temou, ktora mi pripominala Skalu a vysledok znie dost neprijemne. Vysledok je totalny prepadak, ktory ma ani nestve, ale iba neskutocne nudi. Dokonca som pri nom na chvilu zaspal, co sa mi stava malokedy. Takze pre mna ani neexistuje. 1/10. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Štandardná akčná bejkovina s motorkou, lietadlom, loďou, skúterom, motorovou pílou a cool hudbou od Marka Mancinu. O niečo horšie ako Vodný svet, no stále dostačujúco zábavné. Hoci občas inak, než tvorcovia zamýšľali. A záver je bombastický. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Napůl blbost a napůl dobrý akční snímek. Některé záběry a výbuchy jsou doopravdy zdařené, ale konečný nájezd do města je už dost směšný a shazuje to celý tento snímek. Jsem natolik zmatený ohledně ohodnocení tohoto filmu, že fakt nevím. ... Nooo film je to asi na jednu hvězdičku, ale díky mojí oblíbenkyni Sandře dám 2 hvězdičky a basta fidli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vysoké hodnotenie tu nachádzam... Keby som to mal porovnat s jednotkou, tak asi skolabujem... Takže bez asociácii na jednotku: je to stupídnosť najvyššieho zrna, kde je "hlavný" hrdina pramálo hrdinský a charizmatický, akcie sú hrozné, logika dementná (do lodí sa nevyznám, ale nemyslím, že bežnú výbavu plavidla tvorí motorová píla...), ešte aj Dafoe je smiešny. Skrátja všetky staré Segalovky boli lepšie... Finále je ozaj bombastické - ale tá veľkoleposť je podáná príliš nudne a vyzerá príliš lacno. To, čo asi väčšinu ľudí prniúti dopozerať to do konca, je zrejme spomínaná stupidita (a samozrejme nemehlo Sandra), ktorá filmu dodáva odľahčený tón. Nemyslím však, že súcitný smiech je to, čo očakávam od akčného filmu... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Annie (Sandra Bullock) dělá autoškolu v německém autě VW Kübelwagen, jehož výroba skončila v roce 1945. Přestože se objevily pokusy o pokračování výroby i po 2. světové válce, bylo smontováno jen několik desítek kusů z již vyrobených dílů. Nicméně dělat autoškolu v tomto vozidle je nesmysl. VW Kübelwagen neměl např. synchronizaci převodovky, ale co víc, díky absenci airbagů by nikdy nebyl povolen jako autoškola. (pjotri)
  • Natáčelo se od 7. října 1996 do 28. ledna 1997 na ostrově Svatý Martin, na Bahamách a v USA (státy Florida a Kalifornie). (BMW12)
  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama