Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád první Nebezpečnou Rychlost, takže asi takhle: "Smrk, fňuk, ne, takhle vážně né!" Jo, pánové a dámy, tady vidíte, že i nastavovaná kaše se musí umět uvařit, jinak z toho vzejde (takováhle) hrůza. Imperativy druhého dílu jsou naplněny (místo autobusu máme vizuálně i lifestylově atraktivní megaloď), ale ono tu bohužel vůbec nic nefunguje - kromě ujetého záporáka Willema Dafoea - a na nějaké srovnání se stařičkým Ohrožením Britannicu doporučuji zapomenout, jinak se akorát vytočíte. Příklad filmu využitelného pouze v rámci párty s přáteli, ideálně lehce ovíněnými, a vůbec nejlépe je-li mezi nimi věčný rejpal do přehnaností a nelogičností filmového světa, protože jediný způsob jak z tohoto náhrobního kamene Jana De Bonta vytěžit nějakou zábavu, je poslouchat onoho posledně zmíněného člena party zejména při scéně zastavování lodního šroubu:)) 40% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je o hodně horší než jeho předchůdce, tohle už jenom čerpá ze slávy prvního dílu. Tady docela výrazně chybí Keanu Reeves, který prvnímu dílu udával tempo, sice zůstala Sandra Bullock, ale ta se tady bohužel moc nepředvedla a ten novej rádoby hrdina Jason Patrick je hodně ubohej, jedinej kdo to aspoň trochu zachraňuje je William Dafoe, který aspoň dobře hraje, ale špatný a neoriginální scénář mu toho moc nedovoluje ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Speed je sice prvotřídní klasika, nicméně je to film založený především na adrenalinu vzniklém z náhodné situace bez komplikovanějšího děje. Na takové filmy se těžko navazuje plnohodnotným pokračováním a de Bontovi se to nepovedlo vyvrátit. A není to jenom o absenci Reevese, který taky chybí. Ten drive jedničky to zkrátka ani zdaleka nemá. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Špička lode cinkajúca na kostolný zvon, je exemplárny príklad De Bontovho kreatívneho zúfalstva, nezdravo sílenej originality a absencie náznaku zdravej miery. Že som sa pri tom šúlal na koberci, asi nebol zámer. Ja len nechápem ako môže človek, ktorý natočil také perly ako Speed a Twister začať robiť takéto crapy. Mimozemšťania existujú! 20% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Annie (Sandra Bullock) dělá autoškolu v německém autě VW Kübelwagen, jehož výroba skončila v roce 1945. Přestože se objevily pokusy o pokračování výroby i po 2. světové válce, bylo smontováno jen několik desítek kusů z již vyrobených dílů. Nicméně dělat autoškolu v tomto vozidle je nesmysl. VW Kübelwagen neměl např. synchronizaci převodovky, ale co víc, díky absenci airbagů by nikdy nebyl povolen jako autoškola. (pjotri)
  • Ropný tanker má ve filmu název „Eindhoven“. Stejný název nese i holandské město, ve kterém se režisér Jan de Bont narodil. (slatkac)
  • Proslýchá se, že film byl natočen podle nepoužitého scénáře ke třetímu dílu série Smrtonosná past (od r. 1988). Tato informace není úplně pravdivá. Nápad na druhý díl Nebezpečné rychlosti byl z hlavy režiséra Jana de Bonta, který o nepoužitém scénáři ke Smrtonosné pasti vůbec nevěděl. Studio Fox nicméně pár nápadů ze zmíněného scénáře převzalo. (WolfR)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama