Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár černoušků v Africe se jistě nenajde nikdy, kdo by nebyl seznámen s legendou o galské vesnici odolávající náporu Říma a samotného Caesara. Film je určen především mladšímu publiku a když jsem film poprvé viděl, tak jsem mladší byl. Vtipné je to pramálo, ale koukat se na film rozhodně dá. 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Európsky, koprodukčný kinofilm v ktorom ožívajú slávne, komixové postavičky "Asterix a Obelix". Spoločne so svojimi priateľmi žijú v malej, opevnenej osade akých sú po celej Gálii stovky. Lenže vďaka zázračnému nápoju, druida Panoramixa, sú neporaziteľní. Magický lektvar, čo im varí, im dodáva nadľudskú silu a výbušnú energiu. Ani celá légia Rimanov, na čele so samotným Júliusom Cézarom, nemá šancu ich poraziť. Prevedenie kultovej, animovanej predlohy do podoby hraného filmu sa v tomto prípade celkom podarilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sú v titulných úlohách skvelí. *** ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodujem medzi kreslenou formou a touto hranou, k hranej sa prikloním asi len pri prvom diely. Depardieu a Clavier bol dokonalý výber, Cézar a jeho dementný Benigni sa tiež osvedčili a magického nápoja sme sa vždy dočkali hlavne neprhnane. Na comicse som si ale až tak nefičal, takže práve toto poteší. 80%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První hraný Asterix anebo Astérix et Obélix contre César. Ve své době to byla velká věc. Všechny země ovlivněné frankofonním komiksem očekávaly, zda se Goscinnyho postavičky a Uderzův humor podaří převést do nového média. Animované filmy byly hodně oblíbené, ačkoli tehdy nejnovější díl Asterix dobývá Ameriku už předznamenal konec jedné éry. Osobně jsem spokojená s tou velkou evropskou koprodukcí, díky níž se do Galie v roce 55 př. n. l. podíval vedle Depardieua, Claviera a Galabrua také Benigni nebo Gottfried John. Jako Halabala se blýskla Laetitia Casta a i když série dalších hraných Asterixů je hodně nevyrovnaná, není důvod ji zatracovat. Pro prvního režiséra takového monstr projektu vybrali ostatně velmi vhodného Clauda Zidiho, klasika takových sérií jako Bažanti nebo Prohnilí, který měl svého času na kontě spolupráci s Pierrem Richardem, Luiem de Funésem nebo Belmondem. Takže touto optikou lze Asterixe mmj. vnímat jako další generaci klasické francouzské komediální školy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno