Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající herecké obsazení francouzskou gardou dalo za vznik celkem milé blbůstce s možná hlubokým posláním, že neustále něco budovat není vždycky to nejlepší, co člověk potřebuje a že sem tam se najde někdo, kdo se stáhne do ústraní a třeba i pod zem, kde chce mít svůj klid. Vše je v pořádku, dokud nezačne být tento klid narušován. V celku pohodově laděná komedie s Michelem Serraultem v hlavní roli. ()

Faroookh 

všechny recenze uživatele

Super film, první od začátku do konce shlédnutý v tv za posledních pár měsíců. Nejvíce jsme se nasmáli, když taťulda začal zpívat Straussova Pstruha, nestačili jsme se zase s mamkou divit, co všechno on nezná. "To jsme se učili v osmé třídě na základce..." :-) Originální nápad námětu, příjemné herecké obsazení a hlavně Paříž, stavební jámy a jeřáby! ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Klasická francúzska komédia. Michel Galabru ako hrdý francúzsky komisár je výborný, ale ja mám rád na tomto filme atmosféru podzemia ( nemecký vojak, ktorý ani nevie že skončila vojna , únosy ľudí do elektrárne, ) Môj obľúbený P.Noiret ako šlachtic je fantastický. Nesmiem zabudnúť ani na mladého G.Deperdieuva. Bláznivý minister v prepadnutom ministerstve, ktorý odmieta opustiť "loď" je karikatúrou aj našich politikov. A M.Serrault je herec skvostný, utvrdil som sa v tom po filme "klietka pre bláznov" ()

classic 

všechny recenze uživatele

40 rokov stará francúzska komédia so žiarivými hviezdami vo výbere Galského kohúta,ktoré predvádzajú výkony,z ktorých padám na zem,ale nie z dôvodu totálneho popuku,i keď priznávam,že smiať som sa smial,ale po celý čas som sa čudoval,na čo sa pozerám,hlavnú pointu som ihneď pochopil,ale prevedenie je maximálne nereálne,že takto by to nikdy nemohlo v reále fungovať. Tu logika jasne chýba,ale divák,diváčka,ktorí sú zvyknutí pozerať kvanta činorodých snímkov sa v žiadnom prípade nemôžu uraziť,lebo takéto gagy sa nevidia vždy? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemně vtipné, nenudící, hodně hravé a plné skvělých nápadů, s originálním a dostatečně zajímavým námětem. Sice nemůžu říct, že bych z toho šel co chvíli smíchy do kolen (i když z toho japonského turisty by se to tak říct dalo :D), ale vtipných scén je tu skutečně mnoho a díky tomu je to celé opravdu dost pohodové. Není to sice zas taková pecka, abych tomu dal plný počet, ale popravdě to k němu nemá vůbec daleko. A nejzajímavější na tom stejně je ten fakt, že je to snad jediný existující film o komunitě lidí žijící v podzemí, která je se svým životem naprosto spokojená, ba přímo nadšená... To jsem skutečně ještě neviděl, většinou tyhle podzemní komunity jsou v tom podzemí nedobrovolně kvůli znečištěnému ovzduší, které tady sice není a o žádné postapo ani sci-fi se fakt nejedná, ale i tak je to dost zajímavé zjištění. Silné 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama