Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (149)

borec999 

všechny recenze uživatele

Monsterverse je v správnych rukách. Adam Wingard vie čo diváci chcú a vie im to aj doručiť. Už pri jeho minulom dieli Godzilla vs Kong som písal, že je to prvý diel série kde som viac menej spokojný a spokojný som bol i teraz. 4. diel série je bezmyšlienkovitý, epický výplach plný súbojov monštier, ktorý je vizuálne dostatočne farebný, má parádne triky a ľudské postavy a ich konflikty skresané na absolútne minimum. Scenár je debilita na ntú: jedna z hlavných postáv je tu Kongov zubár. A nikto to nerieši, lebo všetci vedia že je to debilita. Z ľudských hercov ešte pochválim Bryana Tyree Henryho, ktorý naplno preukázal komediálny potenciál a dianie obohacuje o viaceré funkčné gagy. Všeobecne však majú miesto ľudí viac priestoru monštrá (chvalabohu) a Kong je regulérna hlavná postava. Pri interakcii s inými monštrami a postavami si často vystačí iba s gestami a pazvukmi. A ono to v zásade funguje a vieme kedy je smutný, šťastný alebo nahnevaný a prečo. Príšer je obrovské množstvo (Godzilla,Kong,mini Kong, scar King, Mothra,fejkoví Pterodaktyli a mnoho iných), rúbu sa prakticky stále, súboje sú prehľadné nápadité a okrem dutej Zemi zničíme i pár divov sveta a svetových veľkomiest. Napr. na Koloseum osobne už nikdy nebudem pozerať rovnako ako pred filmom. Nie je to dobrý film v zmysle nejakej umeleckej hodnoty, no určite je veľmi zábavný. A ak by som každý rok mal raz vyraziť na podobne kvalitne spracovanú mastenicu príšer do kina, vôbec by som sa nehneval. PS: najobľúbenejšia scéna je jednoznačne tá kde Kong mláti mini Kongom ostatné gorily. 75% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Paradoxně pravděpodobně nejslabší díl ale zároveň jsem byl nejnatěšenější. Trailer zlákal mou pozornost a tak jsem si šel sednou do kinosálu o celkovém počtu dvou lidí. Už dávno jsem věděl, do čeho v téhle sérii monster jdu a to je taky pointa, chtěl jsem se bavit a vidět, jak si opice, ještěrka a spoustu dalších zvířátek dá do huby. Co trailer sliboval, to film doručil a máme tady další akční přemrštěnou řežbu, kdy se místy bojíme o naší chlupatou hlavní postavu a osudy všech lidí, neboli civilistů, přes jejíchž domy se monstra bez obav procházejí (což muselo vést k mnoha nezobrazeným fatalitám), jsou nám u prdele a nejenom nám ale i tvůrcům (což je plus - Koho by sralo, že Godzilla zbořila několik věžáků a pak si šla dát šlofíka do kolosea?). Čekal jsem větší dynamiku příběhu, který nabere obrátky na plný plyn a sešlápne brzdu až na samém konci - Napůl splněno. Příběh se zase někam rozvinul a já dostal, pro co jsem přišel. Já a můj spolusedící jsme nazuli boty a šli spokojeně domů. Slabší čtyři hvězdy ale vzhledem k hodnocení tomu rád přidám - Je to oddychovka, rád si to někdy pustím znovu a spokojeně u toho usnu, ostatně jako u všech předešlých dílech, které čas od času s radostí sjedu v navazujícím filmovém maratonu. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Epická bitva pokračuje v hromadě digitálních soubojů přerostlých zvířat bezpečně dostupné pro dětské publikum bez subjektivně potřebných emocí a důsledků boje monster. Vítězství přichází s partou starých známých, kteří se musejí smířit stejně jako já, že při nich umírají miliony lidí z různých zemí a velkoměst a nikde to neuvidíte, nikomu to nevadí. Tím se bohužel nový Godzilla x Kong dostává do tupého soupeření ala posledních katastrofických bijáků dříve oblíbeného Emmericha. Roztomile němý kukuč Kaylee Hottle opravdu už nestačí. 45% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Větší, rychlejší, akčnější a barevnější než předchozí díly, ale zároveň jednodušší a hloupější. Nový díl série MonsterVerse je zábavná popcornovka u které je důležité vypnout mozek a bavit se, protože jinak budete kroutit hlavou. Samotný příběh okolo Titánů a Duté země vlastně moc nedává smysl, ale nějakou tu gradaci a epičnost, že to někam směřuje a o něco jde, tak takové filmy to prostě potřebují. Lidské postavy jsou zde minimální a jsou zde hlavně proto, aby vysvětlovali divákům, proč Godzilla a Kong dělají to co dělají. Humor celkem fungoval a na hercích šlo vidět, že si natáčení užili. Finální digitální bitka 4 Titánů byla fajn a zde si tu podívanou užijí především mladší diváci. Godzilla x Kong: Nové impérium je fajn popcornovka u které ty 2 hodinky utečou jako nic. Když divák ví na co se jde dívat, tak by neměl být zklamaný. Splnilo to svůj účel. 6/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl srovnat předchozí Wingardův ´Godzilla vs. Kong´ a tohle, pomohl bych si srovnáním, že to je jak koncert ´Def Leppard´ vs koncert grindcoreových ´Cannibal Corpse´. Tedy uhlazený, trošku předvídatelný, bezpečně šlapající rock vs. naprosto z řetězů  utržená grindová divočina v předních řadách obecenstva až zdraví nebezpečná :o) Viděl jsem skoro všechny japonský godzillí filmy ze SHOWA a HENSEI éry, a s jistotou můžu tvrdit, že v žádném z těch cca 25 filmů nebyly takový šílenosti, jako jsem viděl tady. Ani ve filmech Ishiro Hondy nebo Juna Fukudy, kteří točili tak trochu s rozvážností, takový bezpečný kaiju mainstream, byť si tam Godzilla s Kongem dávali wrestlingový chmaty, nebo v jiných dílech se do toho přimotali ufoni, chobotnice, monstra vzešlá z toxických odpadů atd. Tenhle film, ten byl úplně vymknutý z kloubů. Scénář vypadal, jakoby ho psalo 11-leté dítě s přebujelou fantazií, kde se vršila jedna absurdita za druhou, ale všechno to mělo nadstavbu v podobě neskutečného FANSERVISU. Lidské postavy redukovány na zbytečnou stafáž? Odškrtnuto. Ochránkyně Mothra? Odškrtnuto. Děj, který nedává ani stopy elementární logiky? Odškrtnuto. Už tady chyběla jenom baby godzilla s malým japonským chlapečkem. Celý film jsem se nevěřícně smál tomu, co vidím, ale s podobně kaiju pozitivním kámošem jsme si to strašně užívali. A zároveň jsem litoval postarší manželský pár přede mnou, kteří u toho museli strašně trpět a pán se v půlce zvednul a raději šel usrkávat pivo do kino-baru. Absolutně nepochopím (a zároveň cením), že na takovýhle v podstatě NE-mainstream a zároveň fanservis pro zasvěcené dalo hollywoodské studio, které si běžně dělá finanční propočty, predikce a divácké průzkumy, takový budget a Wingardovi tuhle šílenost odkleplo. Už to asi nikdy nechci vidět znova, ale ten neočekávatelný pocit v kině byl k nezaplacení. KAIJU stále žije, vy volové! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama