Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báru hledá policie. Schová se do obchodního domu Zlatá labuť. Tím spustí řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. Je březen roku 1939. Majitelé obchodního domu Kučerovi řeší zásnuby syna, zatímco pianistka Marta zažije jeden z nejhorších večerů svého života... (TV Nova)

Recenze (46)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

A  JÉÉÉ    JE  .  Zvláštní  mluva  během  tohoto  dílu ,  nedotažené   kostýmy ,  podivná  hudba .  ZATÍÍÍM    se  to   nějak   nepovedlo  .  Jo  ,  a  Martě  D .   jsem  nějak  nevěřil  ,  že  je  zlodějka .  Nějak  mne  neoslnila  ve  své  nové  roli  v   tomto  úvodním  díle  ,  tedy  zatííím .  Kdo  ví  ,  co  bude  dááááááál  . Dám  tedy  *  a  půl  . ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

První díl české verze překvapivě lepší než slovenské (třeba u Pana profesora je slovenská verze mnohem lepší než česká)... Herci méně přehrávají, casting je až na hlavní herečku také výrazně výrazně lepší a i příběh je trochu jiný - lepší... Celkově to působí tak nějak uvěřitelněji než na Slovensku... Jestli to bude podobná trefa Novy jako loni Chlap, je otázkou, ale minimálně pilotní epizoda až překvapivě slušně baví a dějové linky jsou rozehrány také docela zajímavě... ()

Reklama

bittrich 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od tohoto seriálu příliš. Doufal jsem, že se Nova probrala a konečně natočila něco nového a hlavně kvalitního. Bohužel jsem zklamán. Mluva ani zdaleko neodpovídá době, oblečení, ačkoliv se jedná o seriál, který je zasazený do obchodu s módou, příliš dobové módě neodpovídá. Snad úplně nejhorší byl Roman Vojtek co to mělo být? A když to vezmu na děj jako takový, to nikomu nepřišlo sakra divný, že prostá prodavačka se objeví vymóděná na snobským večírku? ()

callix odpad!

všechny recenze uživatele

Postavy deklamují jako roboti, všechno neosobní, moderní mluva, atmosféra první republiky ani náhodou. Ulice naroubovaná do kulis první republiky. A ten moderní song co tam zpíval Vojtek bylo jako co? Asi bylo těžký tam dát něco dobovýho, něco třeba jako Havelka a jeho  Melody Makers. To by ale nováci nepobrali. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostymni drama urcite s potencialem. Osobne nevyzaduji, aby v historickch filmech ci serialech lide hovorili dobovymi jazyky, to bychom napr u Jana Zizky nerozumneli ani slovo. Taktez se mi, narozdil od nekterych mych predkritiku libi Marta D v hlavni roli, cely casting vypada zajimave, slabsi chvilky meli snad pouze Miklus s Dolanskym, naopak cameo Reginy Razlove prozatim vypada paradne. Ale neco tomu preci jenom fakt chybi. Mozna nevyrazna hudba nedokaze vykreslit atmosferu. Mozna rezie nevyzdimala latku dostatecne. Mozna jenom uvod potrebuje vice casu k vykresleni vztahu a konfliktu. Mozna se to zitra rozjede. Uvidime dale. Startujeme na trech hvezdach, 6/10. Technicka - nejedna se o prvorepublikovou dobu, ale o den smrti druhe republiky a zacatek okupace. Takze kdyz se kritizuji dobove realije, je fajn si pri tom neplest vlastni dobu, ve ktere se pribeh odehrava. Jasne stredovek jak novovek, prvni republika jak druha republika. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama