Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Markovič sa prvýkrát tvárou v tvár stretáva s Ladislavom Hojerom. Môže mať vraždu na svedomí zakríknutý chlapec, ktorý vyzerá, že nevie napočítať do päť? A ako to, že si pri svojej prvej vražde počínal tak skúsene? (Voyo)

Recenze (47)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S příchodem Petra Uhlíka pro mě děj výrazně ožil a atmosféra zhoustla, přitom byl Láďa v podstatě pohodář, na rozdíl od svých nástrojů sice nebyl nejostřejším nožíkem v šuplíku, ale ten jeho nešťastný koníček... Už když jsem četl knihu, nemohl jsem se zbavit pocitu, že byl vztah mezi Ladislavem Hojerem a Jiřím Markovičem poněkud nezdravý (zřejmě ještě uvidíme později), i když uznávám, že byl významným přínosem k objasnění Hojerových zvrhlostí. Druhá epizoda byla místy až mrazivá a na rozdíl od přidušeného Markoviče z úvodního dílu si tvůrci škrcení figurantky při rekonstrukci nevycucali z palce u nohy. / Poučení: Kdo brousí, ten řeže. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super díl, který místy docela vyvažovali takové až humorné prvky u výslechu, kdy si tvůrci dovolili značné odlechčení v podobě různých grimas při časových skocích v rámci celonočních výslechů, okořeněné o super herectví Petra Uhlíka, který své postavě dodal takovou prostou naivitu, mixovanou ale s určitým typem úchylnosti až zvrácenosti, což bylo zas třeba vidět při scéně rekonstrukce vraždy, kdy málem zabil figurantku. Snad tady akademici nebudou zapomínat na seriál skoro rok starý, a příští rok toto dokážou ocenit. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadá hodně nadějně. Dle mého názoru zatím nelze nic vytknout. Talentovaný Pavel Soukup umně servíruje divákům skvěle fungující scénář Jaroslava Hrušky. Má to zneklidňující atmosféru a dost dobrou hudbu. V podstatě všichni zúčastnění hrají suprově, nad všemi však vyniká Petr Uhlík, který v roli sériového vraha Ladislava Hojera podává naprosto mimořádný herecký výkon. (85%) ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rekvizitář a Uhlík za jedna. Lněnička už se taky zaryl pod nehty. Režie, scénář a především dramaturgie se potácí na samé hraně klasifikace. Druhá půlka je po většinou výborná, akorát mám pocit, že to tak zrovna vyšlo....tak snad si to třetí díl obhájí. Mišík je navíc, ať počítám jak počítám. Doufám, že na konci zjistí, že je to Markovičův Tyler Durden, nebo mimozemšťan z budoucnosti. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Hrozně utahaný, zdlouhavý, nudný. Ale aspoň překvapivě dobře zahraný. Nicméně jeden díl - jeden případ, to by tady sedělo mnohem víc. Napětí nula. Mimochodem - když herci jen sedí, mluví a mluví, a režisér nechce, aby to bylo strnulý, tak jim holt dá do ruky cigáro, aby se herci aspoň trochu rozhejbali popotahováním a odklepáváním.. Taková známá berlička, ale tady hodně přehnaná, protože s takovou dávkou dehtu v plicích by všichni zemřeli dříve, než by stačili vyřešit první případ. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama