Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi, kde hrál hlavního hrdinu Harrison Ford. Uprchlík byl o něco lepší než toto, ale ne o moc. Tak film má skvělý příběh, který dokáže zaujmout od začátku do konce. Má ale nějaké logické nedostatky a ne moc přesvědčivě vysvětlen závěr, což je chybou. Ještě tak mohl být lepší úvod, trochu svižnější, ale nevadí, po dvaceti minutách filmu zhruba, dky se zřítí letadlo je film už lepší a lepší. Nějaké mezery a nedostatky se najdou, ale není to nic extra závažné. Co se týče akce, pár přestřelek, nějaký souboj, závěrečný hlavně: Jones vs Snipes, ale spíš se i líbilo zběsilé pronásledování během celého filmu, takže o napínavosti není nouze. Chybí ale trocha nostalgie, ale dá se bez toho obejít. Vyjmenoval jsem pár záporu, neloičnosti, lepší úvod, záběr, přidat nostalgii atd, takže je co vytknout bohužel no. Ale zase obrátím list. Hudba od Goldsmitha je hodně vydařená, dá se hezky poslouchat po celý čas filmu. Co se týče hereckého obsazení, to je obrovský klad filmu. Wesley Snipes rozhodně zaujal, ikdyž jsem od něj čekal více soubojl a že se bude prát (to jsem zvyklej u něj, respektivě téměř u všech jeho béčkových filmů se slušně pere), ale nevadí. Tommy Lee Jones mě zaujal ještě víc, pro mě přímo exceloval. Jasně v něm byla cítit autorita. Po celý čas snímku mě neuvěřitelně bavil, měl i pár dobrých hlášek. Robert Downey Jr. také potěšil, vůbec bych nepoznal, že je to on, je to k neuvěření, že tento herec ztvárňuje v současné době Marvelovského hrdinu Iron Mana. Zbytek herců v pohodě. Takže celkově jsem dost spokojen, čekal jsem méně. Vyjmenoval jsem pár záporů, ale to bylo spíše tak k vylepšení, respektivě k vytvoření nejvyšší dokonalosti filmu. Takže i přes tyto zásadní zápory jsem si film užil a celkově je to hodně slušný, výrazný naprůměr. Já ho hodnotím velmi slušně na 79% = **** ()

Reklama

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět zjevná snaha o zopakování úspěchu uprchlíka s Hrrisonem Fordem, sice toho uprchlíka vyčórovali jak se jen dalo, ale trošku zapoměli na Harrisona a jelikož se Wesley na tohle moc nehodil, tak to je docela problém. Sice zůstal Tommy Lee Jones, ale ten na to sám nestačil a proto to dapadlo, tak jak to dopadlo ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $57,167,405Tržby Celosvetovo $102,367,405║ Aj keď po kvalitách Utečenca moc toho nezostalo pre toto voľné pokračovanie ale určitý štandart si to udrží a tak môžeme sledovať aspoň slušný priemer, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát bez toho aby nudil. /videl v kine: 65%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)
  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)
  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama