Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dal bych i ty čtyři hvězdy, ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno, je to menší vykrádání Uprchlíka. Sice tady je lepší záporák než v "The Fugitive", ale tam měli Forda, který bohužel nejezdil fordem, ale pořád utíkal, utíkal a já mu fandil. Snipes je o třídu horší uprchlík a neseděl mi tu. Přesto kriminálka, kterou stojí za to vidět. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film síce na niektorých miestach až príliš kopíruje veľkofilm 'The Fugitive' s Fordom, no mne tento snímok príde nemenej atraktívny! Hlavne Snipes v podaní zdrhajúceho, Tommy Lee ešte stále sympaticky stíha, pár podarených nápadov a veľmi kvalitná thrillerová línia. Na atraktívnosti filmu uberá hlavne jeho pretiahnutá stopáž. 80%. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď pokračovanie už netočí Andrew Davis, Šerifovia sa mi ľúbia snáď miestami ešte viac. Utečenec hral trošku na dramatickejšiu notu (civilný Ford), no tu je to viac o akcii (zabijak Snipes). Tommy Lee Jones ma v zásobníku síce dosť nábojov, ale nedá sa to porovnať s počtom jeho hlášok. Rovnako ako u prvého filmu, tak aj tu je herecké obsadenie skvelé. Je to v podstate rovnaká šablónka ako prvý film, no tu sa viac hrá na akciu (nezabudnuteľná scéna v močiaroch), čo mne rozhodne vyhovovalo a to tempo filmu je tiež perfektné, rovnako ako skvelá hudba od Jerryho Goldsmitha. Slabšie ako jednotka, stále však napínavé a dobré. 85% - 4* ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

1. Film jde ve stejných kolejích jak první film Uprchlík. Pochopitelně se dalo očekávat, že tým Sama Gerarda bude chytat nějakého uprchlíka, to zas takový hnidopich nejsem. Jde jen o to, že syžet příběhu je vlastně opsán z prvního dílu, jen si bohatší producenti usmyslili, že protentokrát by zločinec (SPOILER - zločinec je opět nevinný) mohl utéct z nějakého pompéznějšího dopravního prostředku. Tedy, místo autobusu rovnou letadlo. Obávám se, že pokud by měl vzniknout třetí díl, trestanci unesou raketu a Gerardův tým je bude nahánět po Měsíci. Prostě budou prohledávat i ten nejledovatější kráter, dokud toho pacholka nenajdou. Koneckonců, to bych si možná nechal líbit. 2. Ve filmu jsou do popředí protlačována ta stejná klišé. Už jen třeba to složení týmu. Je prostě takové, aby byl film pro všechny. Černoška, chlápek v saku, nováček nebo správňácký Cosma s výrazem králíčka Duracell. To, co fungovalo v jedničce, tady už jen obtěžuje. Já tam vidím jen trapné panáky a ne špičkový a hláškující tým. Dále opsali Harrisonův velký skok do megapeřejí. Tentokrát uprchlík skákal na vlak a Gerard zas jen čuměl. To už se ale vracím k bodu jedna. Opsané je všechno. I ten místní policista (funny local hero), který nezvládá situaci těsně po útěku vězňů. Je stejně bezradný jako ten v prvním díle. Jedna inovace tu ovšem je. A tou je Robert Downey Jr. Je to jistá ingredience, která dává filmu trochu nového glancu, je to oživení a díky tomu dokáže člověk získat dojem, že kouká na něco jiného, než na Uprchlíka, kde to jen Harrison Ford trošku přešvihl se solárkem. Přesto všechno se dá od toho odprostit a koukat tak na svižný akční film s dobrými herci. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Partička maršálů si zasloužila víc pozornosti, než měli v Uprchlíkovi, což je fajn. Co už není tak fajn, tak ta podezřelá podobnost - falešné obvinění, převoz vězňů, pokus o útěk a následná nehoda, očištění jména, odvážnej skok z budovy na vlak (jak odvážnej skok z přehrady). Zajímavé bylo, že Wesley Snipes nebyl obyčejnej občan, ale postupně zjištujeme jeho roli v nějaké konspiraci a taky dlouho nevíme, jestli není opravdu hajzl, protože se s tím moc nesere. Bohužel když se pak objevil v převleku s parukou, kterou jakoby ukradl Vincentu Vegovi, zůstal jsem na něj v šoku hledět, chch. Přesto mě to ale docela bavilo... je to takovej průměrnej akční snímek. Možná bych se nezlobil i za další pokračování, ale přežiju i bez něj. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Cintorín v New Yorku, kde sa natáčalo niekoľko scén a o ktorom Gerard (Tommy Lee Jones) hovorí ako o cintoríne „Queens Hill“, je v skutočnosti „český“ cintorín v Chicagu. (Arsenal83)
  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)

Reklama

Reklama