Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, proč to Němci před pětašedesáti lety projeli. Neměli v armádě sympaťáky typu Michaela Cainea a Roberta Duvalla, nepomáhali jim zrzaví irští grázlové jako Donald Sutherland... A Himmler nebyl Donald Pleasance. Orel přistál je fikce s dobrým nápadem, senzačními herci (a to na obou stranách, včetně Hagmanova bojechitvého rangera), Schifrinovou návykovou hudbou a Sturgesovou precizní režií. Film má všechno - povedený příběh, skvělé dialogy prvotřídní přestřelky i závěrečné zamyšleníhodné "co kdyby" vyústění.__P.S. DVD vydání ze 14.6.2010 je narozdíl od někdejší zprzněniny bezproblémové. Obraz není oříznutý, na disku je původní i český dabing a české i slovenské titulky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jako takový vynikající a herci v něm ještě lepší... celé to má jednu slabinu. Nutí nás fandit ve filmu z WWII těm špatným (a daří se jim to) a ještě je všechny staví do role kladasů (zachraňujících, židovky, malé holčičky, chovajících se počestně k anglické omladině... a neberou rukojmí). S tím se dost zle ztotožňuje a to celý film v mých očích potápí. Jinak je opravdu dobrý... zatraceně dobrý. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další z řady válečných filmů, které hojně vznikaly v 60ých a 70ých letech. Tentokráte s hvězdným triem Caine, Sutherland, Duvall a dokonce i špetkou romantiky. Na takové Orly, kteří někam nelétají to sice nemá, ale slušná zábava a trocha toho válčení se najde, což je ostatně důvod, proč si jednou za čas rád podobné filmy pustím. 7/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Poslední film Johna Sturgese, který natočil v 66 letech a pak se až do smrti a na dalších 15 let odmlčel. Na poslední tečku je tohle hodně solidní dílo, naprosto skvěle a velmi moderně natočené. A především skvěle obsazené. Tehdejší top herecký ansábl navlečený v nackovských uniformách se pokouší unést Winstona Churchilla a obzvlášť Caine a Duvall tu předvádí absolutní top výkony a bavili mě každou vteřinu. Po hodně slibném rozjezdu mě pak zklamala poslední půlhodina: s ohledem na starší Sturgesovy filmy bych očekával finále plné drastického napětí a ono je to bohužel děsně vlažné. Asi proto, že celý ten plán byl tak předpotopní, že by bylo bláhové očekávat, že by vůbec vyšel a tedy, proč se vůbec vzrušovat? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Hlavne tak trochu netypický a málo videní vojnový film s takým príbehom. Príbeh s pohľadu nacistického Nemecka, kde Michael Cain vedie skupinu svojich vojakov do Británie prezlečených za Poľsku armádnu jednotku, aby uniesli Winstona Churchilla, je niečo čo som nie len nevidel, ale ani nepočul. Prvá hodinka je taká strategická a manévrová, zato ta druhá je už akčná, správne vypätá a skvelý plukovník Steiner v podaní vynikajúceho Michaela Caina sa už blíži k svojmu cieľu. 80% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Roli Liama Devlina (Donald Sutherland) měl původně hrát Richard Harris. (ČSFD)
  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama