Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný krimi triler s využitím sociálnych sietí, ktorý formou nadväzuje na Searching (2018). Prvé dve tretiny som si dosť užil a otravoval ma pri nich len nie príliš uveriteľný kontakt s cudzincom Javim. Záver bol okej, neurazil, ani nenadchol, no konanie zápornej postavy nebolo úplne dokonale podchytené. Nesedelo mi, že okolo matky June spravil celý ten komplikovaný cirkus, len aby potom všetko úplne amatérsky zmrvil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Tím nejzajímavějším na snímku Nezvěstná je bezesporu provedení, které využívá všemožné aplikace a sociální sítě, v jejichž prostředí se odehrává velká část děje. Je osvěžující, když film ukazuje, že pokud o vás aplikace sbírají veškerá data, nemusí to být vždy na škodu. Na druhou stranu se jen těžko přehlíží fakt, že naprosto bezradná FBI a policie nezvládnou to, co 18letá holka se základními technologickými znalostmi. A tyhle díry a logické nedostatky jsou k vidění na můj vkus až moc často. Příběh sám o sobě je celkem poutavý, dobře si pohrává s očekáváním diváka a udržuje si jeho pozornost. Těch zvratů je sice možná v určitou chvíli až moc a kdyby se na úkor pár z nich zkrátila stopáž, jenom by to prospělo. Hlavní hrdinka je sympatická a místy otravné chování se dá obhájit nastalou situací. Sluší se zmínit ještě Javiho, který je pomyslným srdcem filmu. Je nicméně škoda, že herecké výkony většiny osazenstva na mě nejednou působily jako z nějaké telenovely. Nezvěstná tak sice atraktivně využívá zajímavý koncept, ale bohužel na jeho úkor upozaďuje další klíčové prvky, kvůli čemuž je výsledek spíše neuspokojivý. 5/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// To jsem si zase vybral thriller jen na základě červených čísel... Vědět, že budu dvě hodiny čučet na obrazovku počítače, vykašlu se na to. Jenže tohle je vlastně to jediné, čím je film zajímavý, protože kdyby byl natočený klasicky, nikoho by nezajímal. Zbytečně roztahané s nevysvětlenými momenty (sňatek na mostě), a děravé. Tlapky pryč! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama