foto

Ken Leung

  • nar. 21.1.1970 (47 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ken Leung se narodil 21.1.1970 v New Yorku v USA. Možná vzhledově vypadá jako asiat, ale zdání v tomto případě klame. Ken je stoprocentní Američan. Svoje dětství prožil v Brooklynu. První zkušenosti získával s kočovnými spolky začínajících nadšenců.

Život mu změnil až režisér Brett Rattner, který ho obsadil do bláznivé komedie Křižovatka smrti. Režisér si z Kena udělal svého oblíbence a často ho obsazoval ve svých filmech do vedlejších rolí. Mladé hvězdičky si brzy začali všímat i známý a ostřílení režiséři, např. Steven Spielberg (A.I. Umělá Inteligence), Cameron Crowe (Vanilkové nebe) nebo Spike Lee (Spojenec).

Na svou první hlavní roli ale herec pořád čeká. Nejvíce si ho diváci zapamatovali ve filmu X-Men: Poslední vzdor jako mutanta, který bojoval po boku Magneta, nebo jako brutálního vraha v seriálu Rodina Sopránů. Keng Leung se rovněž nyní objevuje v nové čtvrté řadě Ztracených, kde pro něj byla napsána zcela nová role.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

Filmy

2015 Star Wars: Síla se probouzí
2012 Earthbound
2011 Big Mike (TV film)
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2007 Šanghajský polibek
Year of the Fish
2006 East Broadway
Spojenec
X-Men: Poslední vzdor
2005 Sépie a velryba
2004 Osobní prohlídka (TV film)
Saw: Hra o přežití
Sucker Free City (TV film)
2002 Červený drak
Tvář
2001 A.I. Umělá inteligence
Spy Game
Vanilkové nebe
2000 Home Sweet Hoboken
Otec rodiny
Rabín, kněz a krásná blondýna
Tápající
1999 Man of the Century
1998 Křižovatka smrti
1997 Kundun
Rudý labyrint
1995 Pictures of Baby Jane Doe
Welcome to the Dollhouse

TV seriály

2017 Inhumans (TV seriál)
2014 Noční směna (TV seriál)
2013 Deception (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
All In (S02E18)
Relevance (S02E16)
2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Critical (S02E07)
The Contingency (S02E01)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Pro co zemřeli (S06E16)
Poslední rekrut (S06E13)
další epizody (13)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (13)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
Něco hezkého tam doma (S04E10)
další epizody (8)
2000 Wonderland (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace