Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (83)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na scéne animákov je už pomerne ťažké zaujať niečím novým, čo tu ešte nebolo. Ale mám pocit, že Wish bol presne ten typ animáku, ktorý bol originálny a celý koncept sa mi celkom pozdával. Zaujímavý dejový rámec so sympatickou hlavnou hrdinkou, milým dôvtipom, motívom priania a rafinovanou negatívnou postavou - to všetko prispelo k atraktivite tohto filmu. Trochu mi prekážala Ashina naivita a sem tam nejaká zbytočná infantilita, ale inak to bolo milé a v podstate aj mierne nadpriemerné. Nebyť tej silnej predvídateľnosti, dal by som aj o hviezdu viac. Takto 3* ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Film Přání je tzv. dovršující film etapy za posledních 100 let a tohle by měl být vrchol všech Disney filmů. Teoreticky jsem měl z toho velké očekávání a nakonec mě tenhle film rozzářil úsměv a povedl se. Samozřejmě nějaký obrovský unikát to není, ale písničky jsou velmi poutavé, mají v sobě tendenci porozumět lidem to, co sami chtějí. V zásadě jediný problém u filmu není o tom, že kouzelník král je (abych nespoileroval) velmi pozoruhodný, ale to, že spousta písní prostě jsou ve stejné tónině a moc nedokážou zapoutat, aby je člověk měl v mysli (kromě dvou hlavních). Od tohoto filmu bych si možná dopřál více vtipných momentů, které by mi rozzářily úsměv. V opačným případě, kde by si člověk více pobrečel. Velkým ale potěšením je roztomilost postav a především jsem si strašně oblíbil kozlíka Valentina, který celou tu dobu válcoval tenhle film. Překvapilo mě, že tento slavnostní film neměl ze začátku takový rozmach lidí, takový hype, než třeba film Trollové. Podle mě, co tomu chybí je ten šmrnc, ta světlá stránka, protože v zásadě je film jako noční sova a celou dobu tam byla tma. Nejenom kvůli tomu, že byla půlnoc, ale i strach o Rosas a o to co bude dál. Jasně podobně je na tom i Lví král, ale tam bylo daleko více světlých stránek. Velkým plusem a skvělým nápadem byla ale hvězdička, která ten film zachránila a poselství, že někdy je lepší si nechat přání pro sebe a jednou, až bude ten správný čas ho využít. I já mám spoustu přání, které bych chtěl splnit, i když film má jednu krutou pravdu - všechna přání nelze splnit, ale tak není na škodu na ně pořád věřit, že? Velkým vyvrcholením tohoto filmu je ukázání všech postav Disney na konci a takovým tajným důkazem, že hvězdička je vlastně to logo, co proletí nad hradem a pod tím se objeví Disney 100. Abych to tedy neprotahoval, film splnil to, co jsem tak nějak od toho očekával, možná více jsem se těšil na ty písničky, které mě zase až moc neohromily, ale na slavnost 100 let a na Vánoce je tenhle film to pravý ořechový. Frozen mě bohužel, jak se pořád pouští dokola, začíná nudit a trochu i prudit. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, bolo to celkom originálne resp. "svojské", ale chápem, prečo sa to stalo kasovým prepadákom. Toto že stále cez 200 melónov? Ste sa zbláznili v Disney? Rozpočet veľkorozočtového blockbusteru pre niečo ako cellshadovanú rozprávku? Tu niekto poriadne vytuneloval náklady pre iné účely ako samotný film, inak si to neviem predstaviť. Dcérke sa to páčilo, nemôžem povedať, že nie, ale aj Vtáci sťahováci, ktorých sme pozreli včera v kine, boli ďaleko lepší či už príbehovo, tak aj technologicky a samozrejme aj vtipom a posolstvom pre deti aj dospelých. Disney jednoducho prešlapuje na mieste a dokonca robí kroky vzad či už na poli veľkých komixových "bijákov", tak aj na poli rozprávok. Hlavne že to bolo maximálne politicky korektné, že? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přání možná nejvíce škodí nálepka "film ke 100. výročí studia Disney": a to jak ze strany diváckých očekávání, tak ze strany tvůrců, kteří se do filmu chtě nechtě snažili vložit stoletou historii tohoto věhlasného studia. Co se týče výtvarné stylizace, líbilo se mi prolínání 3D animace s kreslenými prvky; stejně tak chválím zobrazené lokace (lesní scény mi evokovaly filmy ze 30. až 50. let). Zatímco u některých snímků si užívám popkulturních odkazů, v případě Přání mi přišly zakomponované až moc na sílu a neumně (viz Bambi či Petr Pan) - nicméně závěrečné pokukování po Šípkové Růžence se mi líbilo. Samotný příběh nebyl sice špatný, ale neobsahoval žádnou vyloženě zapamatovatelnou a silnou scénu. Vedle toho mi místy vadilo přehnané pitvoření hlavních postav, snižující zážitek z filmu. Písně byly veskrze povedené (v CZ i EN) a na rozdíl od samotného filmu se k nim jistě ještě vrátím. Průměrné tři hvězdičky! ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Disney vyhasíná ze všech stran, Marvel na úpadku nebo spíš už po, Pixar stagnuje ačkoliv má ještě lehce, co nabídnout a tohle je fiasko. Stovkový hřebík do skleněné rakve. Příběh nesahá k průměru a vizuál je spíš ošklivý než působivý. Odkazy k někerým dílům působí dost na sílu a úmornost nekonečných písniček nevykupuje ani krátká stopáž. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama