Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (1 930)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej... vlastně co to kecám - NEJLEPŠÍ akční film všech dob. Přes dvě hodiny dlouhá naháněčka s nepřekonatelným Arnoldem před kamerou, precizním Cameronem za ní a velice mrazivým finále, jehož dokonalost je třeba tesat do ocelových destiček. Atmosférou je sice T2 předchozímu filmu na míle vzdálený, ale to vůbec nevadí. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Normálne nemám rád pokračovania, ktorá sa snažia zaplátať slabší dej bombastickejšími trikmi a lepšou výpravou, ale druhý diel Terminátora z tohto duelu vychádza ako jednoznačný víťaz - špeciálne efekty, ktoré by ešte ani teraz nemali prečo s hanbou skláňať hlavu, kultové hlášky, jazda na nadupanej motorke s brokovnicou v jednej ruke... mohol by som pokračovať ešte dlho, ale lepšie raz vidieť, ako stokrát čítať. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

T2 je milníkem a jedním z vrcholů žánru a filmy, které ho překonaly, se dají spočítat na prstech jedné ruky. Ultradrsný Arnold, nezničitelný T-1000 s poker face Roberta Patricka, šílená Linda Hamilton a spratek Edward Furlong s rysy budoucího vůdce a spasitele lidstva. K tomu (nejen na svou dobu) úžasné triky, skvělá režie a nádherný hudební motiv. Jednoznačná kultovka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film od Jamesa Camerona, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má perfektný príbeh o terminátorovi, ktorý je poslaný z budúcnosti, aby chránil mladého Johna Connora, keďže Skynet opäť poslal svojho zabijaka určeného na jeho odstránenie. Pripojí sa k nim aj Johnova matka, ktorá bola dlho zavretá v psychiatrickom ústave a tak všetci traja musia urobiť nielen všetko preto, aby odolali útoku vylepšeného terminátora, ale zároveň sa pokúsili aj odvrátiť súdny deň. Spracovanie je vynikajúce, dej je skutočne po celý čas mimoriadne zaujímavý a výborne prepracovaný. Tentoraz to už nie je len priamočiara naháňačka, ako v prípade predchádzajúceho dielu, ale výborne to oživia aj scény z psychiatrickej liečebne, čiastočné zapojenie do deja spoločnosti, ktorá bude mať na svedomí Skynet, oceňujem omnoho väčší priestor pre samotného terminátora, pri ktorom sa mi páčil aj takmer otcovský vzťah s chlapcom, ale vlastne aj všetko ostatné. A tak tu skutočne len jedna nezabudnuteľná sekvencia strieda druhú, pričom sa to celé nesie vo výbornom tempe bez akéhokoľvek hluchého miesta a všetko to zakončí vynikajúci záver, takže tu prakticky ani nemám čo vytknúť. Akcie je tu dosť a je skvelá. Síce osobne uprednostňujem skôr klasickejšiu, likvidačnejšiu akciu, akú mal napríklad aj predchádzajúci diel, ale ani tu si nemôžem sťažovať, keďže vo svojej kategórii sa jedná bezpochyby o absolútnu špičku. Akcia je nadmieru rozmanitá, veľmi dobre natočená, plná originálnych prvkov a skvelo sú zvládnuté nielen veľkolepé scény, ale aj tie najmenšie. A tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, prvý stret oboch úhlavných protivníkov, naháňačka s ťahačom, prenasledovanie vrtuľníkom a následne kamiónom alebo aj finále, všetko sa mimoriadne vydarilo. A samostatnú pochvalu si zaslúži pôsobivá scéna jadrového výbuchu. Herecké obsadenie je perfektné, Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich najlepších úloh, Robert Patrick ako hlavný záporák, ktorý je väčšinu času skvelý, ale v niektorých scénach mi jeho príliš ľudský prejav trochu nesedel, Robert Furlong a Linda Hamilton, ktorá je najzaujímavejšia tým, že je úplne iná, ako v jednotke a k tomu ešte niekoľko zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, perfektná vizuálna stránka, vynikajúce efekty, pričom chválim aj tie hororovo ladené, skvelá atmosféra, funguje aj napätie, tu nie je absolútne čo vytknúť. A k tomu tá krásna hudba. Toto pokračovanie je rozhodne najlepším dielom série, v detstve to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov, ale ani teraz naň nedám dopustiť. Jednoducho klasika a jeden z vrcholov žánru. 88% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

He is back! A nyní ještě silnější a stylovější než kdy dřív. S T2 přichází nejen Arnie v nejlepší formě, ale také dosti rafinovaný protivník, s tím spojena hromada skvělé akce, nečekaně kvalitní efekty a řekněme průměrný scénář, což vlastně po T1 může znít i jako pochvala... Scény jako střílení z brokovníce jednou rukou za jízdy na motorce se dnes nejen bezpečně řadí do kultu, ale konečně nám také dají jasnou odpověď na dilema Arnold nebo Sylvester. Díky tomu všemu a ještě překvapivě dojemnému závěru se T2 určitě řadí mezi nejlepší akční filmy historie. Ovšem možná je to kvůli tomu, že jsem viděl prodlouženou SE verzi, ale některé neakční scény mi přišly trochu zdlouhavé, tudíž snímky jako Lethal Weapon a Die Hard mi zůstavají ještě o ždibíček bližší. 9/10 ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) používá granátomet při odražení policistů v Cyberdyne, tak střílí na poměry zbraně z enormě krátké vzdálenosti. Granáty by tedy neměly „čas“ na to, aby explodovaly. Tohle později potvrdil i Cameronův bratr, který sloužil jako mariňák. (Guilemot)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama