Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadá, když se někdo rozhodne vstoupit dvakrát do stejné řeky a ve snaze udělat film ještě lepší, zajímavější, dramatičtější, akčnější, okázalejší, efektivnější, natočí akorát tak tragickou, nudnou, předvídatelnou, po mnoha stránkách nesmyslnou totální kravinu. Zaujal tak akorát Jeffrey "West. Herbert West" Combs a Mekhi Phifer (víte někdo, jak se to jeho jméno vyslovuje?), kterého mám moc rád, ale tady se moc nepředvedl. A ano, musím uznat, že Jennifer to tady sluší mnohem více, než v jedničce. Ale tohle v žádném případě nestačí. V půlce odhalíte největší tajemství filmu, takže jeho odhalení vás nijak nezasáhne. Která postava zařve víte dvě vteřiny poté, co se objeví na scéně. Prostě a jasně tragédie, tragédie, tragédie. Zcela jistě si to už nikdy nepustím. 0.5* ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Tak Sarah Michelle Gellar nám ve dvojce chybí a tak Jennifer Love Hewitt musela svou roli zvládnout sama. Od začátku trpí halucinacemi a paronoidními pocity. Všude vidí vraha rybáře. Děj filmu je neskutečně předvídatelný. Většina diváků hned po půl hodině ví kdo je vrah. Jednička patřila do průměru, ale dokázala některými nápady zaujmout, stejně jako určitou dávkou originality. Dvojka v tomhle značně pokulhává. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen průměrné pokračování fajn slasheru. Nijak mě to neurazilo, nijak mě to neuchvátilo. Ano scénář nebyl top strop, nicméně zpracování bylo docela fajn, stejně asi jako prostředí. Herci nebyli nijak zvlášť otravní, tudíž mi to přišlo na pohodu sledovatelné. Hrdý na tvůrce však nejsem ani náhodou, a pořád se to mohlo vyvíjet zajímavěji. Věci se kupily a kupily, já jsem však moc neměl o co se ve filmu zajímat, tudíž jsem jen vychillovaně seděl a přehodnocoval co vlastně vidím. Nakonec to musím označit vážně jen za klasickej nudnej slasher. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rybář se vrátil a s ním i kopec hororového klišé a sympatická Jennifer Love Hewitt. Navíc se nám tu vyloupli už v té době povinní Afroameričané a příběh se údajně odehrává kdesi na ostrově v Karibiku, každopádně moře i palmy tam jsou. Danny Cannon si zřejmě vzal k srdci výtky směřující k prvnímu filmu, a tak rybář s hákem se z cílevědomě vraždícího mstitele mění v psychopatickou zrůdu, která s radostí likviduje vše, co mu přijde pod ruku. Bodycount nám tedy vcelku poskočí vzhůru, což je jedna z dvou věcí, která na dvojce loňského léta potěší, tou druhou je rolička reanimátora Jeffreyho Combse. To už se nedá říct o výrazně tupějším scénáři s jedním "velkým odhalením" a nedostatku napětí a atmosféry, které jedničce přece jen nechyběly. Lepší dvojka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je relatívne úspešná jednotka čistý priemer a hrôzu príliš nevzbudzuje, tak by bol zázrak, ak by dvojka nastavila latku vyššie. Bohužial ešte väčšia nuda, ako naposledy a rázne utnutie rozbiehajúcej sa série. Možno to bolopre zúčastnených hercov veľké šťastie. Hrať v sedmičke by som im vážne neželal. Porovnávať s o dve triedy lepším Vreskotom nemá zmysel. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Titus (Jack Black) vynorí z vody, v rukách drží marihuanovú cigaretu, následne ju zapáli a fajčí. To je ale nemožné, lebo cigareta musí byť logicky celá premočená. (tXtX)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)

Reklama

Reklama