Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

mortak 

všechny recenze uživatele

Už předloha MacLeana je nastavovaná kaše k velice dobrému prvnímu dílu, protože nelogicky navazuje nikoliv na knihu ale na film!!! Film sice nekopíruje některé nesmysly, jen unaveně vrší jeden zvrat za druhým. Jinak: český název je naprosto nesmyslný, protože Force 10 značí v knize nejvyšší důležitost odvozenou ze síly větru. Vůbec Alistair MacLean měl najít dobu, kdy skončit, neboť jeho tvorba je velice nevyrovnaná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejde zas tolik o příběh, jelikož ten se příliš reality nedrží a spíš to bere volnější formou. Tento film je ještě navíc opklopen jugoslávskými partizány, zajímavým okolím a dobrými hereckými výkony. Jde o to, že právě Oddíl 10 z Navarone je volné pokračování jiného, podobného válečného filmu, ale s jiným příběhem a přesto skvělé. Jediné co mi tam opravdu chybělo, tak více akčních scén i když ta poslední za to rozhodně stojí. Ač v tomto období vznikala řada válečných filmů věřím, že tento se mezi ostatními neztratí, nejen díky hvězdnému obsazení, ale také díky zajímavému postavení příběhu. Kolik válečných filmů se odehrává v Jugoslávii? Když pominu Země Nikoho, která ještě k tomu není za 2. světové války? Moc ne --- Máte pět minut na to vykopat ten Váš poklad - A co když to nenajdeme - Kopat budete stejně, ale svůj hrob. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

S realitou vojny to veľa spoločné nemá a chvíľami to balansuje na hrane komédie. Evidentne scenár je najslabšou zložkou tohto filmu, ale i napriek tejto vade je to vcelku pozerateľný film oddychovej kategórie. Veľa neuveriteľností ešte dopĺňa postava černošského vojaka, do ktorého úlohy by sa skvele hodil E. Murphy. Ak by film nebol zaradený pod drámu a vojnový film, ale pod vojnová komédia tak som mohol byť pri hodnotení štedrejší. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvý diel, hlavne na začiatku. Chvilku mi trvalo kým som si zvykol na xsichty Millera a Malloryho, ale Harrison bol aj tak najlepší na celom filme. Tak isto aj Carl Weathers alias Apollo Creed bol dobrý. Druhý diel je trochu viac odľahčený humorom a ani akcie nie sú tak premakané, ale stále sa tu pracuje taktický. Výprava je pekná, zvraty tiež nechýbajú, ale príbeh už nedokázal tak strhnúť. 80% - 4* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám hodně ráda. A "Force 10" si mě jaksi připoutala k srdci už za dětských let. Hlavně proto, že tu proti sobě stojí dva charismatičtí a neodolatelní hrdinové - klaďas Harrison Ford a záporák Franco Nero. Víme, že bychom měli fandit tomu hodnému, ale když on ten zlý je k pomilování...K tomu slušné akční scény, pár opravdu vtipných hlášek s trochou anglického humoru (který obstarává seržant Miller v podání Edwarda Foxe) a o zábavu není nouze. A tento film si na nic jiného ani nesnaží hrát, pročež u mě získává plusové bodíky. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je vidieť lokomotívu, ktorá sa vyrábala až v 60-tych rokoch a je elektrická. Elektrické vlaky v Juhoslávii existovali najskôr o 10 rokov. (martincba)
  • Lokomotiva táhnoucí nákladní vlak s britskými vojáky a Lescovarem (Franco Nero) z německého muničního skladu je elektrický stroj JZ třídy 441. Jugoslávci je začali vyrábět v roce 1968 v licenci švédské firmy ASEA (typ SJ Rb). (Robbi)
  • Producenti filmu Carl Foreman, Sidney J. Cohen a Oliver A. Unger se nedožili soudního sporu vyvolaného jejich pozůstalými a producentem Peterem Gettingerem. Žalována byla Sony Pictures (nástupnický subjekt studia Columbia Pictures) kvůli nezaplaceným částkám z distribučních práv. Proces v květnu 2008 u Nejvyššího soudu v New Yorku přisoudil producentům finanční prostředky zadržované společností Columbia Pictures po dobu téměř třiceti let. Společnost Sony se proti rozhodnutí odvolala, Nejvyšší soud New York předchozí výkok 1. 9. 2009 potvrdil. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama