Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem ten film žral, dneska jsem ten nahodou viděl a přiznám se, díval jsem se na film s velkou dávkou nostalgie. A nezklamal. Je to dojemné a milé a to říkam jako řádný cynik jsem měl slzy na krajíčku. I dabing je velice hezký. Jen lidi jsou tam ňácí divní, ale není jich tam tak moc. No za mně 5 hvězd. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Překrásný rodinný film, v němž sice vystupují mluvící zvířata, ale ta nejsou ani v nejmenším protivná ani vtíravá. Zvířecí herci "hrají" tak dobře, až má člověk pocit, že v těch svých zvířecích mozečcích ví, co dělají. K tomu parádní scénář, který je plný vlídného humoru, špičkování mezi kočkou a psem, ale obsahuje i hodně moudrosti. Naprosto skvělý je i český dabing trojice zvířat. A to jsme se ještě nezmínil o hudbě amerického skladatele Bruce Broughtona. Tenhle chlapík vyšperkoval Neuvěřitelnou cestu přenádherněokouzlujícím, patřičně vzletným a rozmáchlým hudebním motivem, který naprosto vybízí k vystoupení z anonymity pouhé podkreslující hudby. Zaujímá tak lví podíl na emocích, které z filmu prýští. Jediné, co bych já osobně filmu vytknul, tak byly lidské postavy (rodina), která tu ale hraje záměrně druhé housle. Podobné filmy se již netočí a tenhle je dost dobře možná nejlepším rodinným filmem vůbec, protože není přehnaně infantilní, prvoplánově dojácký a ani se tu nikdo nepitvoří a zvířata nepředvádějí žádné hudební číslo. A mně se tenhle film líbil v dětství, líbí se mi v dospělosti a vsadím se, že se mi bude líbit i v důchodě. Mám dojem, že ve mně stále bije část toho dětského dobrodružného srdce. Asi nejsem ten pravý sucharský dospělák :-) ()

Reklama

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Úžasnej hlas Michaela J. Foxe v příjemným rodinným námětu to hodnocení rozhodně pozvedne. Jako dítě sem se tomuhle filmu vyhla a vlastně můžu být ráda, protože sem si mohla vychutnat verzi českýho dabingu. Tři mazlíčci k sobě dobře pasují, dialogy sou vtipný i pro dospěhýho člověka a stopáž je akorát. Za mě určitě spokojenost. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro malé děti, ty vědí, že film dopadne dobře. Ne jak my, kteří po životních/filmových zkušenostech víme, že pejska může zakomplexovaný vrah v masce svléknout zaživa z kůže a kočičku můžou ukrást zdrogovaní puberťáci a pokud nerozluští určenou hádanku do dvou minut, upálí ji i s jejím majitelem. Děti se o zvířátko v nesnázích nebojí, protože život je přece super a nikdo v něm neumírá, natož rozkošná mluvící zvířátka! Mě to stačilo jednou. Za to mi ta dvoulitrovka slz a nervy v háji nestojí. Už jsem velká holka, takže si podobné stresové situace jentak nemůžu dovolit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s mluvícími zvířaty, který ve mě nevyvolává dávivý reflex. Solidní dávka nadsázky a vtipného špičkování mezi zvířecími hrdiny spolu s dobře namíchanou kombinací napětí a přijatelného sentimentu dohromady tvoří vcelku bez problémů koukatelný rodinný film i pro ty ve kterých se jinak při sledování filmů pro děti probouzí silná touha zabít všechno co ještě nemělo 15 let. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • Ke konci filmu je Chance ošetřen v útulku, kdy jsou mu vytaženy bodliny z čumáku. V dalších scénách a až do závěru snímku jde vidět, že je z cela zdráv a jeho čumák je bez známek zranění. (Jimmy15)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)

Reklama

Reklama