Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 je odlehčená, avšak stále inteligentní komedie odvíjející se v příjemně pohádkovém duchu. Je to jeden z těch filmů, u kterého je třeba si užívat jednotlivé momenty - jednotlivé zastávky na bláznivé dálnici 60, která dokáže poučit i pohladit na duši. Celkový dojem není nijak závratně bombastický, pro srovnání podobná Velká ryba má jistě silnější emocionální dopad, ale Interstate 60 zaboduje víc právě ve chvílích, kdy se chcete u obrazovky jen tak cítit dobře... 8/10 ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, na který jsem narazil úplně náhodou, když nebylo ve škole před Vánoci co dělat tak učitel donesl DVD s tímhle super filmem a předem říkám, že jsem neočekával nic moc a o to víc jsem byl překvapen a zároveň udiven, že film u nás není příliš známý a větší reklama by mu jen prospěla. Na režijní židličku si sedl Bob Gale, což je scénarista triologie Návrat do Budoucnosti, a režii zvádl přesvědčivě. V hlavních rolích se objevili perfektní James Marsden a Gary Oldman, ale nejvíce se mi líbil Chris Cooper v roli zásadového muže, který trpí rakovinou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bez okľúk okolo horúcej kaše a na rovinu. Najlepšia road-movie, akú som mal zatiaľ možnosť vidieť. __ Takže, čím začať a čo presne pochváliť, aby neostala na ocot ani jedna, kladne hodnotiteľna drobnosť? Sám netuším. Žeby sympatické obsadenie na čele s (opäť) úžasným, Garym Oldmanon? Alebo nehorázne príjemne odsýpajúci dej, ktorý len hýri skvelými myšlienkami a nápaditými príbehmi? A či nenormálne relaxačný podtón celučičkej cesty? To všetko sú pozitíva, vďaka ktorým na necelé dve hodiny vypustíte svoju malú dušu z povrchu zemského a vaša myseľ bude prenesená priamo na Diaľnicu číslo 60. __ Nedokážem poprieť ohromenie, že sa takýto skvost ku mne dostal až teraz. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)
  • Magická koule, kterou používá Neal (James Marsden), je schopna udělit dvacet různých odpovědí. (Tygrys)

Reklama

Reklama