Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nelineárně vysílaný seriál, jehož pořadí epizod má každý uživatel Netflixu rozdílný.
Geniální zločinec a jeho parťáci se chystají ukrást sedm miliard dolarů. Tenhle velkolepý a do detailu propracovaný plán ale ohrozí zrada, hamižnost i ďábelské intriky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

šest epizod z osmi sem se velmi dobře bavil. Kaleidoskop sice nebyl ničím výjimečný a do heist žánru nepřinesl nic nového, ale přinášel plus mínus to co jsem čekal. Jenže pak přišly poslední dvě epizody (pro mě růžová a bílá) a ty spláchly všechny veskrze pozitivní dojmy do záchodu. Ještě bych překousl extrémně nesympatickou postavu Jaie Courtneyho, co jsem ale překousnout nedokázal bylo naprosto debilní chování zbylých - do té doby celkem rozumných (v mezích scénáře) postav, které vedlo k tomu k čemu vedlo. Chápu, že ne každý příběh musí mít nutně happy end, ale mělo by to alespoň trochu dávat smysl a ten sem tady nenašel. Možnost sledovat epizody v různém pořadí vypadá na papíře zajímavě, nicméně vzhledem k téměř nulovému potenciálu na opakované shlédnutí je vlastně dost k ničemu...60% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Kaleidoskop je svojou formou naozaj zaujímavo spracovaná miniséria, pri ktorej ma najviac ohúrilo to, že existuje viac ako 40 000 (!) možných spôsobov, ktoré určujú, v akom poradí sa to dá pozerať... Ale aj napriek tomu, mne osobne stačilo pozrieť si to iba raz a hneď som vedel, čo si mám o tom myslieť. Herecké výkony sú naozaj dobré a všetky charaktery sú kvalitne vymyslené, ale musí byť nad slnko jasnejšie, že zo všetkých najviac zahviezdil práve Giancarlo Esposito (A.K.A. Gus Fring 😉), ktorý si pre seba kradne každú jednu scénu. Ale ak by som mal zhodnotiť, ktorá postava mi bola najsympatickejšia, tam by to bolo už o čosi ťažšie, pretože jediný, kto mi vyslovene vadil bol Bob (ale na druhú stranu je aj celkom dobre, že v tejto partii bol, pretože len v máloktorej vykrádačskej skupine sa nájde aj nejaký naozaj poriadny debil, napríklad v takej Dannyho Jedenástke mne osobne prišli všetci aspoň trochu inteligentní 😄). Až teraz som si všimol, že tu zatiaľ celkom vychvaľujem, takže prečo som vlastne dal Kaleidoskopu iba tri hviezdy? Odpoveď je jednoduchá (teda aspoň dúfam). Zo všetkých ôsmich epizód sa iba jedna odohráva počas lúpeže (tá bola ešte relatívne fajn), dve sa odohrávajú po lúpeži a päť epizód sa odohráva pred lúpežou – z týchto piatich častí v minulosti sa mi naozaj páčila iba jedna, a to väzenská Zelená, všetky okrem nej ma skoro vôbec nebavili a nejako som sa do nich nevedel dostať, pre mňa osobne boli naozaj nudné a niektoré z nich dokonca až hlúpe, scenár je miestami naozaj deravý a tým pádom sa môj hviezdičkový priemer práve vďaka týmto častiam dosť pokazil (Zelená epizóda je výnimkou). To však nemení nič na tom, že časti z budúcnosti mi naozaj dobre sadli (Ružová epizóda pre mňa rozhodne najlepšia z celého seriálu), akurát je škoda, že ich je tak málo a tvorcovia sa viac sústredili na flashbacky z minulosti... Ale to neznamená, že Kaleidoskop nie je kvalitný, to určite nie, ale ja som si jednoducho sľuboval viac a preto dávam 6,5 trezorov z 10, čiže také lepšie tri hviezdy. Pre lepší zážitok rozhodne odporúčam pozrieť si Ružovú epizódu ako poslednú (potom to bude ako celok vytvárať o niečo lepší dojem 😉)... ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jaký vliv má náhodné řázení dílů na Netflixu na vnímání příběhu nebo či je to čistě marketingový bullshit - ruku na srdce, v tomto případě je to vlastně tak nějak zbytečné. Celkový dojem tu srážela spousta nesympatických postav a jejich často nelogické chování - jednu chvíli jsou prezentováni jako tým snů, ale je to očividně časovaná bomba - jak v tohle mohl "geniální zločinec" věřit? Ale jinak to byla celkem zábava a dobrá jednohubka s pár fajn zvraty. 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty co mají chuť sledovat v chronologickém pořadí - když už Netflix tvrdí v úvodní (minutové) Černé epizodě, že je to jedno (podle mě není, chronologické sledování by přidalo seriálu minimálně hvězdičku) - sledujte: Fialová - 24 let před loupeží (5), Zelená - 7 let před loupeží (2), Žlutá - 6 týdnů před loupeží (1), Oranžová - 3 týdny před loupeží (4), Modrá - 5 dní před loupeží (3), Bílá - loupež (8), Červená - ráno po loupeži (6), Růžová - 6 měsíců po loupeži (7). Osobně jsem sledoval tak jak je naservírováno místním pořadím (čísílka v závorkách), což mě celkem štvalo a jednotlivé hodnocení po epizodách tedy odpovídá naservírovanému pořadí. Já to skákání prostě nemám rád. Jako pokud šlo o skok o roky bral jsem to jako "flashback", ale hopkání po týdnech na přeskáčku mi opravdu nesedlo. To samé dávkování informací - náhodné. Asi proto jsem nebyl schopen ocenit brilantnost příběhu (jako jiní). Za sebe mě také dost pil krev můj "oblíbený" vypatlanec, který prostě stál seriál hvězdičku. Sorry... herec i postava prostě ne. Když se do toho přidá více než malé množství vyloženě debilních situací scénáře (pasy nechané na podlaze jako jeden za vše), tolerance byla fuč. Kdo mě na druhou stranu nepřestával udivovat byla Paz Vega. Bože dej ať má žena vypadá v 47 jako ona... nebo klidně i dřív :). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost originální koncept natočit nelineární seriál, kde nezáleží na pořadí, v jakém vidíte jednotlivé díly. Netflix letos začal zostra. Rozhodl jsem se pro chronologické sledování, tak uvidím, kam mě to zavede. Postupně sledujeme pozadí a přípravu loupeže napříč 25 lety. Tato loupež je prý inspirována skutečnými událostmi. Herci a postavy se mi líbí. Postupně poznáváme historii jednotlivých postav, a pak se všichni sejdou, aby naplánovali a provedli loupež. Nic se ale neobejde bez komplikací a zrady. Je to dost promakané. Kdo zradí a kdo si nakonec odnese peníze? V Bílé epizodě vše vygraduje. "Ukaž, kde jsi statečná." ()

Galerie (163)

Zajímavosti (4)

  • Príbeh seriálu je voľne inšpirovaný skutočnými udalosťami okolo hurikánu Sandy, keď sa z centra Manhattanu stratilo 70 miliárd dolárov v dlhopisoch. (molcan2)
  • Niekoľko mien hlavných postáv sú palindrómy: Bob, Salas, Ava, Nazan, Hannah. (molcan2)
  • V čase 10:45, během rozhovoru v kuchyni Lea (Giancarlo Esposito) se svým bývalým spoluvězněm a přítelem Stanem (Peter Mark Kendall), si můžeme za nimi na zdi povšimnout loga chorvatské společnosti Podravka, která vyrábí koření. (Manu1488)

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama