Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nelineárně vysílaný seriál, jehož pořadí epizod má každý uživatel Netflixu rozdílný.
Geniální zločinec a jeho parťáci se chystají ukrást sedm miliard dolarů. Tenhle velkolepý a do detailu propracovaný plán ale ohrozí zrada, hamižnost i ďábelské intriky. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (9)

Kaleidoskop (2023) 

Pro ty co mají chuť sledovat v chronologickém pořadí - když už Netflix tvrdí v úvodní (minutové) Černé epizodě, že je to jedno (podle mě není, chronologické sledování by přidalo seriálu minimálně hvězdičku) - sledujte: Fialová - 24 let před loupeží (5), Zelená - 7 let před loupeží (2), Žlutá - 6 týdnů před loupeží (1), Oranžová - 3 týdny před loupeží (4), Modrá - 5 dní před loupeží (3), Bílá - loupež (8), Červená - ráno po loupeži (6), Růžová - 6 měsíců po loupeži (7). Osobně jsem sledoval tak jak je naservírováno místním pořadím (čísílka v závorkách), což mě celkem štvalo a jednotlivé hodnocení po epizodách tedy odpovídá naservírovanému pořadí. Já to skákání prostě nemám rád. Jako pokud šlo o skok o roky bral jsem to jako "flashback", ale hopkání po týdnech na přeskáčku mi opravdu nesedlo. To samé dávkování informací - náhodné. Asi proto jsem nebyl schopen ocenit brilantnost příběhu (jako jiní). Za sebe mě také dost pil krev můj "oblíbený" vypatlanec, který prostě stál seriál hvězdičku. Sorry... herec i postava prostě ne. Když se do toho přidá více než malé množství vyloženě debilních situací scénáře (pasy nechané na podlaze jako jeden za vše), tolerance byla fuč. Kdo mě na druhou stranu nepřestával udivovat byla Paz Vega. Bože dej ať má žena vypadá v 47 jako ona... nebo klidně i dřív :). ()

Žlutá (2023) (E01) 

6 týdnů před loupeží - asi jako představení situace OK, každý ví od "černé epizody" že půjde o 25 let připravovanou loupež, ale tím, že je seriál koncipovaný jako "sleduj si epizody v pořadí jakém chceš", musí to být (a je) to guláš. ()

Zelená (2023) (E02) 

7 led před loupeží - za mě milý flashback a odreagování formou zábavného "útěku z vězení". Nevím jestli to bylo tím, že epizoda funguje sama o sobě jako mini-příběh (kdy na samotnou loupež zas tak moc dopad nemá, jen propojuje postavy). ()

Modrá (2023) (E03) 

5 dní před loupeží - totální guláš a asi největší slepenec nelogických nesmyslů - který bohužel může být dán pořadím epizod - "modrá" totiž IMHO kdyby mi od ruce přišla později, bylo by to s hodnocením pravděpodobně jiné. Je to na mě moc přitažené za vlasy (třeba to vnuknutí s hurikánem a jeho využití). Nebavilo mě to. ()

Oranžová (2023) (E04) 

3 týdny před loupeží - tak tady mě epizoda vyloženě ztratila tím twistem na konci. Jako vážně byl problém pro borkyni takového formátu za ty roky zajistit identitu na kterou by imigrační nemohlo? Jako sakra jak moc velký rozdíl to je oproti tomu co předvedla v zelené epizodě? ()

Fialová (2023) (E05) 

24 let před loupeží - jakože rok 1999 a sledujeme prakticky zcela nesouvisející příběh s budoucí loupeži. Jen vysvětluje nevraživost dvou známých (omlazených) postav. Další izolovaný mini-příběh. Relativně zbytečný… kdyby tímto seriál začal, nevím jestli by navnadil. Ale rozhodně by neuškodil chaosem a zmateností. ()

Červená (2023) (E06) 

ráno po loupeži - toto má být nejlepší epizoda? Nejenže je to jeden velký guláš (podle mě sledovat jí bez znalosti obsahu bílé epizody je nesmysl), ale i obsahuje dvě NEBETYČNÉ debility: 1) vážně nechali ležet v dílně tašku s pasy a zbylé dluhopisy? 2) ve kterém vesmíru funguje rozeznávání obličeje na telefonu se zavřenýma očima? Epizoda jako taková mi akorát hnula žluči, protože se nijak nepracuje se závěrem oranžové epizody (a ano, chápete dobře, bílou jsem také ještě neviděl). A pětiminutová scéna v garáži to nezachrání. ()

Růžová (2023) (E07) odpad!

6 měsíců po loupeži - epizoda mě vyloženě vytáčela. Nejen obsahem (stále nedává smysl - proč sakra ten mamlas sedí?), ale i provedením (retardovaná scéna s přestřelkou v domě… super-retardovaná scéna na pláži… smysl závěru/nezávěru). To jako opravdu to co setkalo před půl rokem (loupež co jsem ještě neviděl) má vnést do všeho PO TOMHLE smysl? K čemu se na ní teď ještě koukat (vylučování metodou je jasné kdo má dluhopisy)? Jsem si jist, že sledování v tomto náhodném pořadí je nesmysl a seriálu jen uškodilo. ()

Bílá (2023) (E08) 

loupež - viděno jako poslední epizodu seriálu a dějově tedy zcela zbytečná podívaná. O tom jak bude loupež probíhat víme z plánování a o tom jak dopadla ze dvou epizod “po” (které jsem viděl “před”). Prostě potvrzení idiocie sledovat epizody náhodně a ne chronologicky. Epizoda jako taková pěkná a kdyby byla viděna ve “správný moment” byla by i na vyšší hodnocení. ()

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama