Reklama

Reklama

V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho (Jacob Elordi). Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock'n'rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace. Držitelka Oscara Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) představuje odvrácenou tvář popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (26)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Kostýmově parádní, herecky nepřekvapivě kvalitní (Jacob jako Elvis jasná trefa), příběhově sterilní. Já vím, že se jedná o film již vyzrálé Sofie Coppoly, ale přeci jen... možná, že jsem čekal návrat do kapku divočejších vod za dob Marie Antoinetty? Pokud člověk viděl pár romancí, tak vývoj vztahu Priscilly s Elvisem pro něj bude poměrně předvídatelný, aniž byste kdy o této dvojici předtím slyšeli. Nezbývá proto než koukat na pěknou interiérovou výpravu. Vyloženě hluchá místa zde naštěstí chybí ale na to, že má tahle komorní podívaná necelé dvě hodiny, tak jsem se znatelně víc než minulý rok od Baze o vztahu Priscilly s králem rock 'n' rollu nedozvěděl. [Viennale 2023] ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem měla tušení, že je v tom Coppola zapletena, aniž bych si přečetla její jméno ve filmu. Její rukopis nějak poznám. Zajímavý pohled na život páru z pohledu Priscilly, která se na filmu podílela. Je to vlastně od začátku až do konce neskutečně smutné. A to je smutné...Nicméně dvojice Spaeny a Elordi to zvládly skvěle. Dala bych za 3* ale ne :) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dcéra s týmto zobrazením otca nesúhlasila, žiaľ potom zomrela, matka a skutočná Priscilla to ale produkovala, sú to jej memoáre a je to jej pohľad. Je pravda, že Elordi ma vo svojej role dosť sral, to bol skutočný Elvis fakt taký lenivo artikulujúci pobuda? V samotnom príbehu a celkovo historke je čosi nechutné, keď zrejme len kvôli sláve dali rodičia 14, potom 16 ročné dievča 26 ročnému... Samotný film je inak pomerne nevýrazný, nijaká efektná zápletka tu nie je, Spaeny ale za herecký výkon chválim, no hoci film bol hlavne o Priscille, tak mne skôr tkvie to, že Graceland bola zlatá klietka, kde sa konzumovali rôzne tabletočky u malátno-agresívneho pánka, čo nemal problém s maloletými. A ešte ho volajú kráľ. No našťastie si to nehovoril sám ako Rytmus. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nuda. Nuda. Nuda. Sofia Coppola natočila akademickou nudu týkající se vztahu mezi Elvisem a Priscillou. Z pohledu samotné Priscilly a vycházejíc z jejich pamětí. Jak byste možná uhádli. Jednalo se o poměrně komplikovaný vztah. Vyzdvihl bych roztomilou Cailee Spaeny v hlavní roli a poměrně mě překvapil i Jacob Elordi jako Elvis, kterého od dob Euforie opravdu nemusím. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

První půlka je skvělá, krásně ukazuje, že Coppola je mistryně vypravěčka. Postupem času se ale úplně rozjebe tempo. Scéna střídá scénu, aniž by na sebe nějak navazovaly, skáče se v čase a je to celé hrozně uspěchané. Ten film mě skoro úplně ztratil. Ve výsledku 3,5 a velice pomotaná hlava, jak to s tím Elvisem asi ve skutečnosti bylo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (20)

  • Sofia Coppola o obsadení Cailee Spaeny: „Postava sa v priebehu filmu hýbe vo veku od 15 do 27 rokov, takže musela byť schopná hrať a starnúť počas veľkého časového obdobia. Bolo pre mňa naozaj dôležité, aby Priscillu hrala v rôznych fázach jej života stále tá istá herečka, a myslím si, že Cailee je tá pravá. Je to taká silná herečka a navyše vyzerá veľmi mlado.“  (Arsenal83)
  • Film je po snímke Bling Ring: Ako VIP-ky (2013) druhým digitálne natočeným filmom režisérky Sofie Coppolovej. Všetky jej ostatné projekty sú natočené na 35 mm a 16 mm. Čiastočným faktorom bol v tomto prípade nízky rozpočet. (Arsenal83)
  • O obsadení Jacoba Elordiho do úlohy Elvisa Coppola povedala: "Vedela som, že nikto nebude vyzerať celkom ako Elvis, ale Jacob má rovnaký typ magnetizmu. Je taký charizmatický a dievčatá sa z neho idú zblázniť, takže som vedela, že má zo seba čo vytiahnuť, aby hral romantickú ikonu." (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama