Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fakticky senzačně umí servírka Betty na své narozeninové party nalévat kafe. Nikdo nepozná, že je duchem úplně někde jinde.Sní o tom, že se jednou stane zdravotní sestřičkou, což samozřejmě přímo souvisí s její vášní pro mnohadílné seriály a jejím mužským idolem, okouzlujícím kardiologem Dr. Ravellem (Greg Kinnear). Na party se objeví také Charlie (Morgan Freeman) a znovu se s ním Betty potká doma. Tam už má ale jiné starosti. Musí přece dokoukat na videu zmeškaný díl svého seriálu a kašle na to, co si její nudný manžel Del domlouvá s kumpány. Jde ale o drogy a Del je svými kumpány zavražděn. Brutalita této situace vychýlí Betty z reality, a tak se dostane do světa fantazie, do světa svých seriálových hrdinů. Náhle stojí tváří v tvář milenci svých snů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Pekná, nezávislá a čertovsky inteligentná komédia! Renée je neuveritelne pôvabná žena a skvelá herečka (škoda že ju v poslednej dobe ku*via tie hollywoodske chujoviny). Toto je pre mňa ideál amerického nezávislého filmu a skalpovacia scéna je geniálna (mali ste vidieť moju matku a počuť jej "Panebože to je strašné!!!" [mno, neviem, mne prišla scéna s rozšlapnutou hlavou v Dead Manovi oveľa nechutnejšia a tú v komentároch nikto nespomína]). Každopádne, nič pre masového diváka (len ma štvú tie keci niektorých pseudointelektuálov že americký film je sr*čka a úplne pri tom zabúdajú na americkú nezávislú tvorbu, ktorá občas vyplodí skutočne zaujímavé kúsky). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusna a hlavne celkem inteligentni komedie. Problem je, ze to je takovej mix zanru, trosku parodie, trosku krimi, trosku komedie, ale ani v jednom zanru to neni dotazene. Sem tam to je hodne vtipne, hlavne od chvile kdyz se Betty poprve setka s Dr. Ravellem, misty je to i docela napinavy, navic dva zabijaci jsou hodne v pohode, od Morgana jsem slusnej vykon cekal, ale prekvapil me Chris Rock, kterej se zbytecne nesklebi a jako zabijak je docela cool. Dal jeste stoji za zminku Crispin Glover a Greg Kinnear, ktery jsou tak skvely. A samozrejme Renée Zellweger, ktera je proste dokonala, s tou svoji naivitou nema chybu. Skoda, ze je snimek zbytecne roztahanej, sviznejsi tempo by mu neuskodilo. Lepsi 3*. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vynikající počin Neila LaButea, který silně osciluje mezi thrillerem, komedií a dramatem, přičemž se správně přiklání spíše k méně úsměvným žánrům. Přitom začátek drsnějšímu průběhu vůbec nenapovídá. Scénář je precizně vybroušený a postavy herců sedí jedna báseň. Renée jako naivka stoprocentní, Morgan tuhle polohu umí, i kdybyste jste ho probudili ve dvě ráno a rozhodně nechci tvrdit, že by se opakoval. Ve vedlejší roli překvapí svůj stín překračující a protentokrát neotravný Chris Rock. Stejně jako uberburan Aaron Eckhart jehož patnáct minut mě utvrdilo, proč šel tak strmě nahoru. Opravdu originální story, kterou si nenechte ujít. 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož většina předpokládá, že žánrová nevyhraněnost byla cílem autorů už od samého začátku, že celý scénář je vystavěn jako jemná parodie a dialogy jsou záměrně napsány v komické nadsázce. Já mám naopak pocit, že přinejmenším některé motivy, zejména vztah mezi Betty a gangsterem Charliem, především pak jejich poslední scény a dialogy mysleli scénárista a režisér smrtelně vážně - byť vyznívají jak vystřižené z Pytlákovy schovanky. To, co někteří kritici a diváci považovali od počátku za rafinovanou, byť možná trochu neukočírovanou hru ze strany tvůrců, je spíš kouzlem nechtěného, podpořeného šarmem a nadhledem představitelky hlavní role. Pro Renée Zellweger byla role Betty, respektive způsob, jakým se s ní vyrovnala, vstupenkou do pvrní ligy a nastartovala její hvězdnou dráhu. A právě ona je jediným důvodem shlédnout tenhle jinak snadno zapomenutelný filmeček. Celkový dojem 45 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná, aj keď trochu až dosť zvláštna kombinácia všetkých hore uvedených žánrov. Videl som už dávnejšie a bol som príjemne prekvapený nezávislosťou filmu, ktorý má oproti klasickej nezávislej tvorbe dvojnásobný rozpočet. Vidíme tu Renée Zellweger ešte v časoch, keď bola sympatická snáď každému, po jej blockbusteroch už tomu tak z nejakého dôvodu nie je. Hviezdne obsadený malý film, ktorý by si zaslúžil väčšiu pozornosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Syn Morgana Freemana, Alfonso Freeman, se ve filmu mihne jako doktor na pohotovosti. (CliffLee)

Reklama

Reklama