Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fakticky senzačně umí servírka Betty na své narozeninové party nalévat kafe. Nikdo nepozná, že je duchem úplně někde jinde.Sní o tom, že se jednou stane zdravotní sestřičkou, což samozřejmě přímo souvisí s její vášní pro mnohadílné seriály a jejím mužským idolem, okouzlujícím kardiologem Dr. Ravellem (Greg Kinnear). Na party se objeví také Charlie (Morgan Freeman) a znovu se s ním Betty potká doma. Tam už má ale jiné starosti. Musí přece dokoukat na videu zmeškaný díl svého seriálu a kašle na to, co si její nudný manžel Del domlouvá s kumpány. Jde ale o drogy a Del je svými kumpány zavražděn. Brutalita této situace vychýlí Betty z reality, a tak se dostane do světa fantazie, do světa svých seriálových hrdinů. Náhle stojí tváří v tvář milenci svých snů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

demovka 

všechny recenze uživatele

Sestřička Betty je vyzdvihována kvůli Renée Zellweger a Morganu Freemanovi. Zahrané je to velice dobře, hlavně Renée, ostatní postavy tak nějak splývají v tom nepravděpodobném příběhu. Ta vedlejší premisa dvou padouchů byla potřeba, ale sáhněte si do svědomí, kdo je schopen uvěřit, že Morgan Freeman hraje jinou než oduševnělou kladnou postavu. V tomto případě mám pocit, že se Morgan více baví, než hraje. Chris Rock se více vzteká. Na druhou stranu tyto role mu vždy sedli. Greg Kinnear hraje obvyklého slušného hezouna, i když v tomto filmu mi přijde jako jediný držitel rozumu. Opravdu v Americe existují ženy, které uvázané doma postrádají ve svém životě realitu a jsou schopny uvěřit, že televizní postava je postava skutečná? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem seděl v kavárně a na někoho čekal, když jsem zaslechl následující rozhovor dvou starších dam: "Dítě, říkáte? To je strašné!" "Každou chvíli se to má narodit. Ona je už v devátém měsíci." "V devátém měsíci! A to se pořád neví, kdo je otec?" "Ne. Její manžel leží už rok v komatu a skutečný otec je prý nezvěstný." "Chudák holka, ta si zkazila celý život. Ale že to nechala tak daleko zajít..." "Tomu se nedivte, ona je tak vychovaná, její matka byla taky pěkná poběhlice. Utekla s nějakým cirkusákem!" "No to jsou věci..." atd. Bylo mi až trapné, že naslouchám tak osobní historii, dokud ke mně nedolehla věta, která to celé objasnila: "A co na to říká Chorché?" Ano, ty dvě báby se smrtelně vážně a s osobním zanícením bavily o jakési telenovele. :-) Ve světle tohoto zážitku se mi příběh naivní sestřičky Betty nezdá až tak přitažený za vlasy. 60% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny mix. Jak keby ste zmiesali nejaku Hallmarkovsku naivnu dramu s blaznivou Tarantinovkou. Ale s opakovanymi zhliadnutiami sa mi to paci stale viac a viac. Velkym kladom su herci. Trochu zmätena dobrosrdecna Zellweger, namyslena hviezda Kinnear, divna dvojica zabijakov Freeman a Rock a kopa dalsich povedomych xichtov vo vedlajsich ulohach. Pôsobi to jak keby sa nejaka postava z telenovely ocitla v Tarantinovke, ale kedze je to kladna postava, tak vsetkymi zapeklitymi situaciami nakoniec prejde bez ujmy. Vysledkom je rozhodne netypicky ale kvalitny film. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film mal svojho času pomerne slušné kritiky, ale divácky záujem "nič moc". Nečudujem sa, je to strašné. Scenár sa originálne venuje zaujímavej téme "Život ženy v domácnosti, visiacej - keď práve nevarí a neupratuje - na televíznych soap operách", ale v určitej chvíli postava, ktorú hrá Zellwegerová, prekročí hranicu a vtipne mierený aforizmus sa mení na chuť riadne tú protivnú ženskú prefackať. Navyše, ťažko povedať, akej vekovej hranici to vlastne je určené. O krv ani sex tu žiadna veľká núdza nie je, ale že by to bol triler, to tiež nie. Vznikol zvláštny mix všeličoho ale skôr ničoho, so slušnou réžiou aj kastingom (dvojica vrahov Morgan Freeman a Chris Rock). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kriminálne ladenú čiernu komédiu nakrútil režisér Neil LaBute, ktorý prepojil dej iróniou, nadsádzkou a svojráznym humorom. Hlavnú hrdinku Betty, ktorá zamení svoj všedný život za svet úspešnej telenovely, stvárnila očarujúcim spôsobom herečka Renée Zellweger. Očarujúca Renée Zellweger svoju rolu jednoducho "žije" a dostala príležitosť v trochu čiernej, ale pôvabnej komédií, kde sen je skutočnosť a niekedy aj naopak. Snímke, ktorej scenár bol ocenený v Cannes, však predsa len chýba svižnejšie tempo aj hlbšie posolstvo. Čierna komédia Sestrička Betty je natočená s nadsádzkou, ktorú si našťastie udrží až do záverečných titulkov. Aj doprevádzané sláčikovou hudbou. Neil LaBute natočil film, ktorý je miestami vtipný, miestami nápaditý, miestami svieži a miestami mierne brutálny. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Syn Morgana Freemana, Alfonso Freeman, se ve filmu mihne jako doktor na pohotovosti. (CliffLee)

Reklama

Reklama