Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto dílu se během vyšetřování vraždy lichváře Karla Beránka otevírá i případ vyloupené pošty. Kapitánu Dítěti se podaří obě kauzy spojit, ale hlavně usvědčit vraha těsně před promlčením. (Česká televize)

Recenze (73)

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........čakal som českú variantu -https://www.csfd.cz/film/136239-odlozene-pripady/recenze/ - ale žiaľ ani náhodou....celé vyriešenie: po 19-tich rokoch sa vyšetruje stará vražda a náhodou sa objaví dlžný zápisník obete, náhodou sa objavia peniaze po starej lúpeži na pošte a tak nejako hneď  z toho vyprdne nejaký chlapík a koniec..... ()

fantom13 

všechny recenze uživatele

Cold Case byly (většinou) postaveny na tom, že se u starého případu objevil nový důkaz, a ten inicioval jiný směr vyšetřování a vyslýchání postav, které měly se zavražděným něco společného. Na ploše 44 minut toho moc spletitého nevymyslíte, a tak v podstatě každý rozhovor otevřel vyšetřovatelům novou cestu, kterou nakonec došli k řešení. Kromě zajímavých historických flashbacků tak šlo jenom o to udržet divákovu pozornost u dvou základních otázek - kdo a proč. Nevím, jestli u Oktopu byl hlavní problém v tom, že se autoři snažili za každou cenu udělat něco jinak, aby nesklouzli do schématu, které se dá v Cold Case po zhlédnutí několika dílů jasně vysledovat (ale to je případ i mnoha jiných detektivních seriálů, viz Castle), nebo se v prvním díle soustředili na to, aby představili postavy, a tak nezbyl na detektivní linku čas, nicméně tohle tu prostě nefunguje. Způsob objevení nového důkazu, jenom jedno konkrétní jméno v něm... navíc postava, která se poměrně násilně mihne hned na začátku... no, snad si to časem sedne. Protože jinak to funguje. Vizuál, chemie mezi postavami, Hanzlík, Šoposká i Krobot skvělí - i zajímaví (no a co, že jsou to mimoni, něčím jiní být musí, a tady mi ta jinakost připadá dobře vymyšlená a zvlášť u Krobota propracovaná). Zatím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, kvůli potenciálu zaokrouhluju výš. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by Odložené případy po česku? Nebo snad ještě vyšší ambice - oddělení Q s cynickým detektivem Carlem Morckem? Zatím je předčasné seriál hodnotit. První díl mě zatím naservíroval pár klišé, bez nichž by se ovšem tyhle detektivky těžko obešly. Za A: poněkud asociální hlavní hrdina - kapitán Dítě. Za B: mladinká kolegyně, která potřebuje dokázat, že ač žena, má dostatek odvahy, umu a urputnosti. Za C: ambiciózní, trochu narcistní šéf. A za D: za vším hledej prachy. Kouknu na další díl. Věřím, že ta zabordelená kancelář (další klišé) ukrývá opravdu zajímavý případ. ()

tchempi odpad!

všechny recenze uživatele

Když vás detektivka nebaví, alespoň nalistujete nebo přetočíte video na konec, abyste viděli, kdo je vrah. Ale tento počin je tak špatný, že jsem ani nepřetočil na konec a nezajímalo mě, kdo vraždil. Bylo mi to fuk. Nesympatické postavy, nudný a nevýživný děj, divák u toho usíná, i kdyby to vysílali v pravé poledne. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šoposká jako osina (Nebo je to záměr?), Krobot odříkává text jako elév (Nebo je to záměr?) a celé je to jako z produkce Primy nebo Novy. Tak aby to byl schopen jejich vyspělý divák sledovat a pochopit. Aha! On je na tom divák ČT vlastně už stejně. Pár dobrých průpovídek, sem tam gag, jinak galaretka. Třetí hvězda jen kvůli autorství. Jinak 40%. Zatím ten seriál vypadá opravdu jako ztracený případ. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V 17. minutě projíždí policejní auto přes Nuselský most v Praze. (Winster)
  • Bývalý vyšetřovatel Plachta (Jaromír Hanzlík) přebývá v sanatoriu ve Svatém Janu pod Skalou. Ve skutečnosti se jedná o bývalý klášter, později zde sídlila škola. (rakovnik)

Reklama

Reklama