Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto čudesná abstraktná love story s prvkami thrilleru ma teda vôbec nenadchla. Najväčší problém vidím v scenári, ktorý sa síce snažil niečo riešiť a v pár okamžikoch celý príbeh tých polobláznivých postavičiek v hoteli dostával aj zmysel, ale to bol len taký chvíľkový obrat k lepšiemu. Nepomohlo tomu ani to, že to bolo celé hrozne nudne podané, takže všetko to čo sa dialo okolo postáv som vnímal iba ako takú nezáživnú prkotinu. V tomto smere tu chýbalo niečo výraznejšie, čo by chytilo diváka za "gule". Skrátka Bono Vox sa asi zle vyspal keď písal túto vtákovinu. Na druhú stranu ale z toho Wim Wenders vyťažil čo sa dá - naozaj perfektne premakaná formálna stránka. Páčil sa mi najmä strih a samozrejme hudba. To stálo za to. Priemer. 60/100 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mám těžké dilema mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale převládá spíše nespokojenost s tímto filmem, takže dám jen tři. Myslím si, že film vázne někde mezi klubovou tvorbou a mainstreamem. Wenders je sice jednoznačně klubový režisér a má za sebou několik skvělých filmů. Jenže tenhle film působí, jakoby již režisér ztratil dech. Obsahuje některé až prvoplánovité scény, například Tom Tom napodobující před zrcadlem Skinnera ve zrychlené sérii střihů. A pak jsou zde takové rádoby intošské dialogy jako, že v jižní Americe je tak vlhký vzduch, že jím proplouvají ryby. Gibson do filmu celkem zapadnul, Jovovichová taky nehraje špatně, ale role Tom Toma je silně přehrávaná. Nejsilnější složkou filmu je hudba, které se občas daří vytvořit mlhavě snovou atmosféru, ale těch pár scén nevystačí na kvalitní a celistvý film. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výborný souzvuk ponurého prostředí starého hotelu a jeho depresivních obyvatel se skvělými hereckými výkony a příjemnou hudební stránkou. Celé to zní velmi pěkně, ale celkově mě prostě samotný děj filmu nedokázal vtáhnout natolik, abych zíral na obrazovku s otevřenými ústy. Potenciál zde byl určitě veliký, ale nebyl zcela využitý. Další výtkou by byla delší stopáž. Zkrátka snímek, který se drží lehce nad průměrem - a to hlavně díky Jeremymu Daviesovi, Mille Jovovich a Glorii Stuart - ale existuje spousta mnohem hlubších drama-thrillerů, které si oproti MDH vyšší hodnocení zaslouží. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Trošku nudný a vcelku mnoho neříkající experiment s nedobrým scénářem a doprovodnou hudbou U2 v pozadí. Pro Wenderse musí mít člověk velké pochopení a to já zrovna moc právě neměl, i když leckteré herecké výkony nebyly vůbec špatné. Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. Možná po dalším shlédnutí něco málo přidám... Přidal jsem... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho něco ve stylu Lynchových nebo Kellyho filmů, no moc se jim to nepodobá. Tohle je sice divné, ale je to hlavně tím, že se to odehrává mezi blázny, hlavní hrdinové divně mluví, divně se chovají (vlastně to hodně stojí na hereckých výkonech, které jsou tady dost dobré) a to je tak nějak všechno. Příběh to má jednoduchý od začátku do konce, na konci by teda mohl přijít zajímavý zvrat, ale to by se film musel předělat, hlavně scény s Eloise. Mě osobně tu chyběla nějaká pořádná atmosféra, takhle si ten film prostě plynul a samotné prostředí podivného domu s podivnými lidmi nemohlo fungovat dlouho, takže mě to bavilo tak 50 minut a ten zbytek jsem tak nějak dokoukal. Filmařsky je to docela dobrý, ale moc si to mě to nezískalo. I tím, jak je to moc dlouhé, dvě hodiny jsou fakt moc. 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v centre Los Angeles. (youtoo18)
  • Hotelu, ktorý nesie názov filmu, sa hovorí Rosslyn nebo Frontier. Má 422 izieb. Kedysi tu bol aj utečenecký tábor. Keď vláda v 80-tych rokoch rušila psychiatrické ústavy, mnoho týchto ľudí našlo útočisko práve v tomto hoteli. (youtoo18)

Reklama

Reklama