Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No jak tak pozeram, tak obcas idem proti prudu, lebo tuna zase miestne dementaly su namako z Pala Novomuza /Kocka na Rozpalene Plechove Strese, Long Hot Summer/ a ja ho mam furt na haku. Jo, a furt odmietam byt namako z neho. Tematika kulecniku je fajn, ale hovno sa tam dohromady deje, respektive dejova linia prakticky nejestvuje. Tempo je pomale, nuda dostala neprirodzene vela priestoru a reziser Robert Rossen je mne neznamy. 30 % ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na nostalgii si zrovna moc nepotrpím,ale po dalším a dalším shlédnutí tohoto filmu nevím jak jinak bych své rozpoložení opakovaně pojmenoval. Kupodivu (dle počtu hodnotících koukačů) u nás nepříliš známý film, s dehdy již hvězdným (dovolím si nesouhlasit se zde prezentovanými názory ,že jako Newman podává vynikající výkon na prahu své kariéry,--no to snad ne, po více než deseti letech filmování a po takových kouscích jako Někdo tam nahoře mě má rád,-nebo Kočka na rozpálené plechové střeše!!,-ono mu v době natáčení již bylo šestatřicet,totiž...) vynikajícím Newmanem,nádhernou muzikou a úžasně vykresleným prostředím které už nikdy nebude ,,co bývalo". Viz volný a docela zdařilý následovník Barva peněz. ()

Reklama

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Zacatek je super. Tak prvnich 45 minut, kdy je hodne kulecniku a ma to velkou dynamiku, tak je to fakt super. Pak to zacne zabredavat do takovyho vztahovyho dramatu, kterejme az tolik nechytl, jako tomu bejva u spousty jinejch filmu. Nakonec se to trosku zvedne a tedy je to celkem dobry film. Skvely Paul Newman a George C. Scott. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Paul Newman vo Farbe peňazí nebol obsadený len tak z náhody, ale k biliardovej téme ako vidno sa po rokoch vrátil, aj keď v opačnej úlohe. Opäť nejde o typicky športovú tému, ale o hazard a s tým spojené náležitosti, ktoré sú vo filme dobre spracované - alkoholizmus, vytesnenie na okraj spoločnosti, socky, podvod či ľudia, čo to zneužívajú. Dvojka Newman-Scott pracuje kvalitne a tak aj občasné hluchšie momenty či pomalšie tempo idú ľahšie prekusnúť. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Filmový debut Williama Diella. (Kulmon)
  • Paul Newman se během natáčení s Jackiem Gleasonem vsadil o 50 amerických dolarů, že jej v biliáru porazí. Když pak Gleason s přehledem vyhrál, Newman mu částku vyplatil v desetnících. (Mikino00)
  • Paul Newman (Eddie) před obdržením scénáře k filmu kulečník nehrál, ale protože byl projektem nadšen a o roli stál, nechal si kulečníkový stůl přivést domů a celé dlouhé týdny se na roli připravoval. (sator)

Reklama

Reklama