Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neokoukaný Filip Březina je moc fajn. Pokud je mezi kamarády z ragbyového týmu nebo s kolegy z neurochirurgie, diváka těší přirozenost dialogů i chování postav. Jakmile ovšem do příběhu započne promlouvat mladíkova rodina, začínají vstávat chlupy na zádech. Předpokládám, že je to proto, aby (hloupý) divák rozpoznal, jak viditelnou proměnou zejména jeho rodiče (asi) projdou. Protože zatím je jeho otec Pavel Řezníček výhradně zahleděný do cyklistického Tour de France a do velikostí a tvarů dlaždic, jeho matka Tereza Brodská pak do dávno potopené umělecké kariéry. A evidentně i do své letité neschopnosti „něco změnit“. Sex mi nevadil, oni ano. Protože takhle se prostě nikdo nechová. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejotřepanější příběhová klišé, vatové scény, nekonzistentní chování postav (profesor, pro kterého jsou studenti jen nezajímavé křoví, se najednou strašně zajímá o zdraví hlavního hrdiny), křiklavý sexismus, boomerské vtipy a nulová představa o tom, jak žijí (a jakou hudbu poslouchají) dnešní mladí k seriálům České televize tak nějak patří, ale v první epizodě Smyslu pro tumor je všeho uvedeného tolik, že kdyby šlo o nádorové buňky, už jste mrtví. Závěr nicméně dává Malou naději, že dál by to tak strašná křeč být nemusela. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě detektivních seriálů konečně změna. Těžké téma podané humornou formou je přesně to, co mi sedí. Kdo by se nebál rakoviny? A ještě když přijde v tak mladém věku.  Spojení Kopáčové s Podzimkem je slibné. Možná trochu nadsazuji v hodnocení, ale první epizoda mě bavila. Ztvárnění hlavního hrdiny je velká příležitost pro Filipa Březinu, líbili se mi i Brodská s Řezníčkem a Robert Nebřenský v roli šéfa neurochirurgie. Příliš mnoho postelových scén chápu jako protiklad k tomu, co nás čeká v dalších epizodách. Rozhodně mi vadily míň než ve filmu o Myslivečkovi. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Světovost zase doháníme mrdáním. Ta vulgarizace pohyblivých obrázků už mě vysloveně uráží. Na druhou stranu se není co divit, že do sebe všechno zapadne, když všichni zobrazení jsou buď čuro nebo pičo, slušně řečeno nesympatické kreatury. Trochu jsem uvažoval, zda nemám dát alespoň jednu za ty výpovědi skutečných pacientů na konci, ale to není umělecká zásluha. Víc nemám co říct. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama