Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý začátek seriálu. Zvláště oceňuji práci s kamerou a střih. To střídání prostředí, zrychlování, zpomalování, kamera v trávě nebo naopak snímání shora. To se mi opravdu líbilo, dávalo to snímku originální kabát, který u české televizní produkce nevidíte. Až z titulků jsem pochopila, že seriál je převzatý, proto má zřejmě licenčně nastavené nějaké vizuální standardy. Pokud tomu tak není, smekám před všemi za kamerou a ve střižně. K obrazu výborně seděl hudební doprovod. Co se týče samotného příběhu, netroufám si po prvním díle říci, zda má opravdu potenciál být komediální. Ono už to vymezení komedie/drama je takové alibistické. Jako bychom se báli říci, že vážné téma nelze zpracovat jinak než vážně. Rozhodně zatím vnímám, že se k tématu tvůrci staví s nadhledem. Uvidíme. Z hereckých výkonů mě zaujala Alžběta Malá (vnučka pacienta). Hrála autenticky, naprosto bez masky, což se u řady postav říci nedá, někteří působili příliš schematicky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní, první díl je modrej a mně se vlastně společně se čtvrtým líbil nejvíc, Svěží, vtipný a nadějný rozjezd. Místy i dost neotřelý a puritánské výtky stran  údajně cizorodého šukálismu v českým seriálu si strčte za klobouk. Nebylo to laciný a bylo to moc fajn, Filip je holt kaňour a holky sváděl pěkný, čili proč ne.  Mě by naopak přišla laciná nahá Tereza, i když na tu asi v dalších dílech taky dojde (tady je to ale skoro spoiler, sorry).  Čili tady velmi rád trochu nadhodnotím a osolím pětkou. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice solidní pilotní díl. Na české poměry dobře natočený a nastříhaný, režie je velice jistá, herci hrají dobře, šlape to a má to energii. Některé postavy jsou trochu nepříjemné, v tom se zdejšími komentáři souhlasím, ale doplním: viděli jste někdy v životě něco? Víte co znamená osobní vývoj? Charakterový oblouk? Za pár dílů budete mít Filipa rádi :) A naprosto nechápu kritiku, že je seriál depresivní… jestli jste čekali, že pořad o rakovině bude samé sluníčko a duha, to je asi na vás… ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama