Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Muž a žena zažijí na silnici dramatickou událost, která vnese do jejich života chaos. (Netflix)

Recenze (84)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Beef je po viacerýh stránkach celkom originálny; vystupujú tu v hlavných aj vedľajších úlohách Aziati, ktorí už ale žijú ako naturalizovaní Američania. Dvaja ústrední (anti)hrdinovia sú z rozdielnych spoločenských vrstiev a nie sú vykreslení ako primárne kladní či záporní, respektíve ich súboj nepatrí medzi westernový vzorec kladná vs záporná postava, čo by sa ponúkalo. Občas chybujú, občas sú skutočne zlí, občas im fandíte, občas krútite hlavou. Mrzí ma, že v tretej tretine sme išli trochu iným smerom ako by som čakal, trochu problematický naratív ale umne korenia v priebehu celej stopáže symboly a metafory. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Potkali se na silnici dva kreténi. Těm bouchly saze a tak na sebe docela brutálně vyjeli. No a udrželo je to celých deset epizod. Ve při je údajně jeden z nejzajímavějších počinů Netflixu posledních několika měsíců. A ano, musím říct, že má opravdu hodně dobré momenty. Hlavně závěry jednotlivých epizod tvůrci zvládají na jedničku s hvězdičkou. Jinak je to ale poměrně divné drama, které chce být sarkasticky vtipné, ale i notně dramatické a ve výsledku není ani jedno. I tak ale uznávám, že to má něco do sebe. Hlavně tedy proto, že za seriálem stojí zajímavá produkční společnost A24. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Spirála špatných rozhodnutí ve stylovém audiovizuálním hávu plná skvostně napsaných postav, dialogů i zvratů, geniální režie a famózních hereckých výkonů ústřední dvojice. Nechápu, jak jsem si to mohl tak dlouho odpírat a nevím, co si bez toho teď počít. Jedna z nej seriálových novinek roku. 9/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Beef má od začátku "něco do sebe", je to výborně napsaný střet dvou rozjebaných lidských osudů (road rage zápletka je dokonalá), parádní mix smutku s feel-good emocí, kde vynikají témata jako přetvářka, samota a pomíjivost štěstí, přenos shitů a traumat z generace na generaci, následky křivosti a špatných rozhodnutí. Přičemž je to celý zábavný a komedie. A herecky top obsazený – ústřední dvojice, nasraný David Choe i další – díky čemuž je znát to správný mezilidský napětí. Tak pěkný přesahový TV finále jsem neviděl (možná) od True Detective první řady... 85% ♪♫ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Seriál o posedlých a sobeckých lidech, kteří (ne)mají všechno a každá strana je hnaná frustrací ze svého vlastního života. Je to vtipné, občas celkem černohumorné a originální. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Být to čtyřdílné drama, hodnotil bych určitě lépe. Nemohu si nevzpomenout na dokonalý "Volný Pád" a tady bylo jeho téma zjevně využito. I když bylo mírně rozšířeno, někdy šikovně, někdy naprosto příšerně. Asi nejvíce mě bavila linka bratrance. Jako celek dvě až tři hvězdy. Mírně nadhodnocuji a dávám tři za pár scén které mě opravdu rozesmály. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Jeden prostredník od zazobenej ženskej z nablýskaného Mercedesa venovaný frustrovanému týpkovi po neúspešnej reklamácii tovaru na parkovisku, niekedy postačí na rozpútanie špirály nenávistných činov. Amy (Ali Wong) sa pohybuje v umeleckej spoločnosti a po práci ju v novom rozľahlom dome víta milujúci manžel a roztomilá malá dcérka. Dany (Steven Yeun) je kórejský prisťahovalec, ktorý má na krku mladšieho brata a snaží sa nejak uživiť. Alebo? Je to minimálne to, čo na prvý pohľad chceme vidieť. Lenže ono je to vlastne trochu inak a je to oveľa zložitejšie. Títo dvaja ľudia sú si vlastne veľmi podobní. Spája ich to, čo ich vnútro momentálne živí. Úzkosť, hnev, frustrácia, pretvárka, životná vyčerpanosť. A stačí jeden nešťastný moment, ktorý uvedie veci do pohybu. A24-ka má na konte niekoľko perfektných filmov a dokonca aj seriálov, ktorými latku nastavila veľmi vysoko. Beef má svoje muchy ako scenáristické prešľapy, občasnú nesúrodosť a možno až príliš veľké sústo postáv, ktorým sa v pomerne malom časovom priestore snaží venovať, čím zbytočne odbieha od hlavnej linky. Na druhej strane je jasným ťahačom seriálu jeho ústredná dvojka v podaní presvedčivého Stevena Yeuna a Ali Wong. Taktiež je tu výborná hudba vrátane originálneho soundtracku, pekná hra so psychológiou postáv, ako i často nepredvídateľný vývoj deja, ktorý seriálu udáva svižné tempo. Oceňujem, že naše dve hlavné postavy nie sú tradičnými hrdinami a miestami až divák uvažuje, či sú to vôbec dobrí ľudia. Každopádne, sú to zlomené duše, ktoré nám v niečom možno trošku nepríjemne zrkadlia aj samých nás. Uviaznutí v systéme robia jedno nesprávne rozhodnutie za druhým a ich dopad je iba jedna veľká lotéria, ktorej výsledok je značne naklonený životnému bankrotu. A ako to už býva, za tou nenávisťou sa skrývajú nevyliečené boliestky a traumy z minulosti. Beef je energický, miestami absurdný a najmä má v sebe niečo ťažko pomenovateľné, no veľmi lákavé. Určite jeden z tých lepších Netflix kúskov pre všežravcov. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Celý život nás provází různá rozhodnutí, některá sou menší a některá sou zase větší a však každé z těch rozhodnutí, nám určí cestu a po které se vydáme. Někdy nám ty naše volby, něco a nebo někdo překazí a změní nám tak tu naši cestu a my se vydáme po nové cestě, říká se tomu osud. Když sem začal tenhle seriál sledovat, čekal sem něco jako Volný pád a místo toho, sem dostal emočně uvědomilý seriál o dvou lidech, kteří se snaží před pocity uzavírat. Oni se těch pocitů bojí a přitom by jen stačilo, jim otevřít své srdce a dát tomu volný průběh. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden road rage a následná spirála událostí dovedená do extrému. Výborně zahrané, chytře napsané s několika skvělými momenty. Bohužel i přes půlhodinové epizody, zbytečně rozmělněné vyprávění, které graduje pozvolna s ne úplně uspokojivým koncem a lépe by fungovalo v kratší podobě, maximálně 5 epizod. Originální, chytré ale naznačené téma, nevyužité. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mapování následků střetu dvou pilotů a náhled do reálií Los Angeles. Anglický název Beef znamená slengově označení hádky. Ona je podnikatelka s dokonalou rodinou, on řemeslník, který má pro rodinu sotva na jídlo. Najdete tu hodně nadsázky a černého humoru. Oba hrdinové zápasí s traumaty a vztekem, s tiky, přetvářkou, komplikovaným vtahem. Uvidíte způsoby výchovy a hierarchizaci v korejských nebo japonských rodinách a vztahy v asijských komunitách k americké kultuře. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

No toto je tvrdý oriešok. Sung-jin Lee absolútne nedbá na akékoľvek divácke očakávania. Komédia to úplne nie je. Hoci absurdných a úsmevných momentov je tam niekoľko. Beef je viac existenčná dráma o depresií a hľadaní šťastia medzi dvoma protipólmi (chudoba muž/bohatstvo žena). Ústredné duo je skvelé, ale o sympatiách tam nemôže byť veľmi reč. Sú to deštruktívne osobnosti obývajúce deštruktívny priestor snažiaci sa vysporiadať s pomerne komplikovanou dobou v ktorej žijú. Základom všetkých vecí je kauzalita, ktorá do určitej miery funguje. To ale neznamená, že tvorcovia dakedy nejdú úplne iným smerom, než ako by sa od takéhoto diela čakalo, a podobnými odbočkami prekvapujú či už formálne alebo dramaturgicky. Objektívne je to na tri. Pretože vracať sa k tomu nebudem a v zásade takýto druh nihilizmu a hlúposti neobľubujem. Ale tá 4* je za originálny prístup. Myslel som si, že viem do čoho idem a ten seriál ma každým dielom prekvapoval. Takže sa tomu nedajú uprieť ambície a určitá autorská vyzretosť, ktorá z toho spravila niečo pomerne originálne aj keď smutné. Takže zaokrúhľujem smerom nahor. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálu, který je absolutně nepředvídatelný! Scénáristicky je to hodně hravé. Vývoj dějem a to jak se to celé stupňuje a hrotí s každým dílem do většího extrému je choas a šílenost. Tam kde bych to já dávno zabalil, tam to teprve nabíra koule! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Stejně jako nedávno viděná Mimořádná událost i BEEF by šlo shrnout nějakým high conceptem v jedné větě, které toho ale poté nabízí víc. V prvním případě by to bylo "vlak s cestujícími bez strojvůdce couve pomalu zpět", v druhém případě by to bylo "dva lidé si vjedou do vlasů během řízení auta". A stejně jako v Mimořádné události, i zde se postupně dozvídáme, že co se na první pohled může jevit nějak není nutně správné. A že když jste hlavní postava seriálu ještě nutně neznamená, že jste dobrým člověkem. V tomto směru by seriálu prospěla drobná dieta (navzdory kratšímu času na díl), protože občas to zavánělo VKVčky a s množstvím postav se občas hodně odbíhalo od titulní rozepře mezi hlavními postavami. Závěr seriálu to zachraňuje, kdy člověk od určité chvíle neví pořádně co čekat, což v mých očích přidává na hodnotě a naopak ubírá na předvídatelnosti, což je problémem některých pořadů od Netflixu. Netflix sází na kvantitu před  kvalitou, zde mu však vyšla i ta kvalita. Steven Yeun mi byl sympatický už ve Walking Dead, zbytek osazenstva v čele s Ali Wong příjemně překvapil. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Prvnich nekolik dilu je zcela v poradku - budovani zajimavych charakteru a dejist, na kterych se setkavaji. Od poloviny se vsak pribeh zacne roztacet nesmyslnymi spiralami. Scenaristi jiz nedbaji casovych a logických souvislosti. Nektere divne zvraty zustavaji nevysvetleny. Postavy svym chováním odporuji tomu, co rikaji - ano, lze to vysvetlit jejich problematickou psychologii, lec nebyt techto mnohdy zbytecne hloupych rozhodnuti a zvratu (nejvice boli predevsim nesmysl s ownershipem dodavky v case road rage + "zavolala pani, tak vas propoustime"), nemohli by tvurci dej vyturovat na "vyssi otacky", aby to skoncilo nejakym radoby grandioznim finale. Ovsem, je to pruhledne a otravne. Druha polovina je klasickou prehlidkou vypravecovy marnosti. Z 80% na zacatku to spadne na hezkych 30%. Falling down wannabe. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Přes vysoké hodnocení a neustálé vychvalování mě seriál nudil hned o první epizody. Začátek slibný, ale pak moc zbytečných vedlejších linek. Co mě ze zvědavosti nutilo sledovat další epizodu  byl vždy po celé nudné epizodě plné zbytečných tlachů její závěr, abych znovu sledoval nudnou epizodu s navnaděným závěrem na další epizodu a pořád  tak dokola. Celý seriál by se dal vměstnat do jedné půlhodinové epizody. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po všech těch nadšených reakcích bych od Beef očekával mix Volného pádu a Války Roseových, jenže tím opravdu není. Hlavně v první polovině jde o celkem úsměvný, ale jinak docela neškodný mix dramatu a komedie. Zlom každopádně přijde ve druhé polovině, kdy se všechna ta nahromaděná frustrace, staré i nové křivdy a kvantum špatných rozhodnutí odstartovaných jedním "nevinným" vytroubením před obchoďákem zvrtne v sérii nešťastných, nepředvídatelných a mnohdy fatálních událostí. V každé epizodě je sice asi tak deset možností jak všechno rozumně ukončit, jenže oba hlavní protagonisté už jsou ve stavu, kdy pro ně není přípustné ustoupit a nutí je to kupit jedno špatné rozhodnutí na druhé. Oba jsou sice někde hluboko dobří lidé, ale jak už to tak bývá, když kontrolu převezme pomsta, osobní nezdary a fakt, že oba nejsou úplně šťastní, nemůže to dopadnout dobře. Finále navzdory očekávání docela zvolní, ale po tom všem sem sedlo jak prd*l na hrnec a přineslo alespoň špetku naděje...i když...70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál na jeden zátah, možná ten děj mohli víc vyhrotit. Nesmyslný karambol na silnici rozpoutá peklo. PS dobré herecké výkony obou protagonistů. Vůbec jsem nepoznal Glenna s The Walking dead. Ps- a obešlo se to bez těch sexuálních menšin, hned to bylo lepší. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Satirické společenské zrcadlo, které disponuje mnoha životními tématy, takže je možné, že se v něm každý sem tam někde uvidí. Sice Beef není zrovna typ a žánr seriálu, na který bych koukala nějak často, ale tady mě překvapila ta velmi lidská režie, která vás pokaždé nutila soucítit s jinou postavou, protože ani jedna není úplně záporná nebo úplně kladná. Herecky to nabízí naprosto brilantní bezúhonné výkony. Dost těžko se mi o tom píše nějak víc, asi je to potřeba zažít na vlastní kůži. Pochvala patří i tomu, kdo přeložil název do češtiny. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama