Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nevzdejte po prvním dílu, protože zpočátku to zase taková sranda není, ale jakmile si člověk na tuhle šílenou partu zvykne, je to srdcovka. S odstupem času je to pro mě jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Nezapomenutelné hlášky, krásně zkomolená angličtina a hlavně spousta výborného humoru. I když myslím, že každému tenhle styl sedět nemusí, tak mně se trefil přímo do vkusu. Můžu se na to koukat pětkrát po sobě a stejně si to zase pustím znovu. Mrs Doyle: "Now, what do you say to a cup of tea?" Father Jack: "Feck off, cup!" ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů po dokoukání celého seriálu značně opadlo. Má to svoje světlé chvilky, kdy kvantita navršených stupidit přeroste v kvalitu – pocit nadreálna –, ale bohužel těch momentů není tolik, kolik by si jeden přál, a až příliš často se tu opakují stále tytéž fóry (ano, součást poetiky, a ne že bych se nad osmistým padesátým „Feck! Drink! Gals!“ otce Jacka vděčně nekřenil, ale mám přec jen radši humor ze sofistikovanějších šuplíků). A mimochodem, satira na církev v tom není prakticky žádná (ne že by na tom záleželo) – ti tři magoři sice pro zvýšení absurdity dělají kněze, ale humor stojí na jejich osobnostních charakteristikách a ne na nějakém tesání do církevních dogmat či zvyků; zrovna tak dobře by to mohla být parta hasičů, zřízenců v zoo nebo univerzitních profesorů. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 3 série) „Otče!“ – „Ano, Tome?“ – „Zabil jsem člověka!“ – „Vážně? Promluvíme si o tom později. Teď dělám rozhovor pro televizi.“ Před sledováním jsem byl krapet nedůvěřivý vůči „zápletce“ v podobě příhod tří pánbíčkářů (a jejich hospodyně) na opuštěném ostrově, ale jméno scenáristy Linehana (podepsaného také pod mým milovaným Black Books) mě nakonec přesvědčilo. A vsadil jsem si dobře! Father Ted je totiž obrovsky vtipný seriál a humorem je osazenstvu výše jmenovaného knihkupectví dost blízký, a to i co do kvality. Vyrovnanost všech 3 řad je velkým plusem a směrem ke konci mi ani nepřipadalo, že by tvůrcům nějak docházela šťáva (i když okolnosti „nepokračování“ jsou moc smutné). Seriál mi dost přirostl k srdci a překvapilo mě, jak rychle jsem si oblíbil i vedlejší postavy. Vždy jsem se těšil především na „milující se“ manželský pár Johna a Mary či Larryho trpícího zničujícími Tedovými telefonáty (pokaždé ve velmi vtipné situaci, ostatně třeba „Larry říkal, že je větší šance být ušlapán osly, než zemřít při pádu letadla)“. A variace se dodržovala i u paní Doylové a jejího padání z okna. Z dílů se mi asi nejvíce líbil And God Created Woman (s problémem celibátu), ale smíchy jsem brečel třeba i u návštěv biskupů, vybírání jedinců pro padáky či návštěvy „největšího irského obchodu se spodním prádlem“. Nadchlo mě i nenásilné a více než vtipné vložení parodií (na detektivky, zombie filmy nebo konkrétně na snímek Nebezpečná rychlost). Jakožto ateista netuším, jak na seriál reagují zastánci katolické církve, já se ovšem u těch všemožných narážek na tuto instituci a její zaměstnance (ne že by to stálo jenom na tom) bavil znamenitě a nevidím důvod, proč nedat plný počet. A také se chci porozhlédnout po dalším seriálu z dílny výše zmiňovaného Linehana, zatím mně humor tohohle chlápka zatraceně sedí. „Měl jsem tu píšťalku 40 let. Zachránila život mému dědečkovi.“ – „Opravdu?“ – „Ano. Britové ho chtěli popravit. Postavili ho ke zdi a vystřelili na něho. A kulky zasáhly píšťalku v jeho kapse a odrazily se od ní. – „Bože všemohoucí! Takže byl zachráněn?“ – „Ne, ne. Jen se to oddálilo, střelili ho znovu.“ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)
  • Jim Norton, který hrál postavu biskupa Bishopa Brennana, řekl, že ke ztvárněné postavě cítil nenávist, neměl charakter který hrál, rád, a proto ho ztvárnil tak skvěle. Svými slovy ho zahrál tak, jak chtěl, aby ho viděli diváci. (Nathaniell)

Reklama

Reklama