Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Vironey 

všechny recenze uživatele

A do třetice zase bomba! Britcomy Grahama Linehana jsem viděla pozpátku, začala jsem Black Books, pokračovala IT Crowd a skončila u Father Ted. A ač vím, že humorem Black Books už nikdy nic nepřekoná (pokud se spojení dvou géniů Morana a Linehana nebude v budoucnu opakovat), tak ale musím uznat, že Father Ted se svou kvalitou vyrovná IT Crowd a v mnohém předčí jiné "top" britcomy. Katolická církev je vděčné téma, charaktery hlavních postav jsou vybroušeny k dokonalosti - Dougal je ultimátní blbeček s rozumem desetiletého retardéra, otec Jack je zase senilní zahnívající prasák s notnou dávkou lstivosti (je-li jí zapotřebí, aby získal chlast) a otec Ted je prostě chudák, který se snaží zachovat si alespoň špetku zdravého rozumu (s větším či menším úspěchem). Pokud trpíte větší než malou mírou infantilnosti a netrápí vás nedostatek nadhledu, tak si tuhle nádhernou úchylnou blbinu užijete do sytosti. Jako já ;) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden a to první díl, ale ten mě dostal. Byl velice vtipně napsán, se spoustou nápadu, neštítíc se ničeho (takové názory na církev z úst kněze-byť vypatlaného, bych nečekal). Musím jej vidět celý!!! A už jej mám a pomaličku jej skoukávám a žasnu kolik je v něm humoru za který by před nedávnou dobou jistě autory čekala hranice:-) ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!... ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší práce Grahama Linehana, která je pozadu oproti IT či Black Books mílovými kroky, ale v té době ještě taková konkurence na Britských ostrovech nebyla, a tak se za klasu považovat dá. Velké mínus je strašlivý nepoměr vtipných scén, kde je jimi jeden díl zcela nabitý, ale na další už žádné nezbyly. Například po pilotu jsem měl ohromnou chuť to zabalit. Řekl jsem si tedy, že zkusím ještě druhý, a v případě neúspěchu končím. Ten mne doslova bavil, tudíž stahuji třetí. A vida, opět jsem se dočkal zklamání. A takhle to pokračovalo celou první sérii, a poté mi došla trpělivost. Prostředí, ve kterém se jednotlivé epizody odehrávají, je jistě zajímavé, herci sympatičtí, rozhodně je to nevšedně originální. 75%. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len po polovicu druhej série, takže hodnotenie sa ešte môže zvýšiť. Zatiaľ musím povedať, že je to zábava, Father Ted a Father Dougal ma pobavia skoro vždy, ale zato Father Jack ma nebaví, s ním je to všetko na jedno kopyto a takist Mrs. Doyle je nudná(ešteže má málo priestoru...). Niektoré diely boli slabšie a niektoré bombastické. Z takého nacvičovania pesničky na Eurosong 96 Dougalom a Tedom("Just play the fucking note!":D) som sa smial ešte dobrý deň po zhliadnutí:).Update:Po všetkých troch sériach musím chtiac nechtiac dvihnúť na 5 hviezd, začalo ma to baviť ešte viac, Father Ted ako Hitler a mnoho ďalších legendárnych scén - britský humor at its best. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno". (bubun)
  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)
  • Jackova populární hláška "feck" původně pochází z irské angličtiny. Je hovorově zaměnitelná se slovem "fuck", ale nemá zde žádný sexuální podtext. (Asgy)

Reklama

Reklama