Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter se zhostil upírské tematiky stylem jakým to dokáže pouze on. Složil si hudbu, nastavil svou specifickou old school béčkovou atmosféru, vzal si jednoho charismatického borce (James Woods) a jde se na věc. Film jakštakš zabaví a v režisérově filmografii bych jej ohodnotil jako mírně průměrný. 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj čtvrtý film od Carpentera. První jsem viděl The Thing (dal jsem hodně silné čtyři hvězdy), druhý Ghosts of Mars (lepší tři hvězdy), třetí Escape from L.A. (dvě hvězdy). Vampires je v mých očích o něco níž, než The Thing, ale pořád je to dost slušný film o upírech (přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl takovéhle čisté béčko, navíc s upírskou tématikou) kteří se na slunci netřpytí (Fuck Twilight!) ale naprosto normálně shoří. Sice místy jsem měl pocit, že tohle šlo udělat ještě lépe (buď přidat více hlášek, nebo krve) ale co, alespoň jsem se dozvěděl, že úplně první upír pocházel z Prahy. Takže za tuhle zmínku, za Sheryl Lee, za ta krvavá jatka a hlavně za připomenutí toho, jak vypadají správní upíři, dávám 70 %. A musím si sehnat více filmů od Johna. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděno už podruhé (naposled někdy před sedmi lety), ale hodnoceno poprvé. Nové Mexiko poskytuje ideální kulisy pro skoro každý americký horor, takže o atmosféru není nouze. Jan Valek, coby pražský upír ze 14. století je také docela sympaťák, no a Woods s Baldwinem rovněž. Upíři mě napodruhé bavili snad ještě víc než napoprvý. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to druhý krát a musím povedať, že sa mi to páčilo oveľa viac. Hlavne preto, že prvý krát som od toho veľa očakával. Každopádne, viac je to akčný film ako horor. Ale Jan Valek je super upír so skvelým image-om. No najväčšia chyba je to, že film sa volá Vampires, ale v skutočnosti by sa mal volať Vampire Hunters, lebo všetko sa krúti okolo lovcov a nie upírov. Takže nakoniec som celkom spokojný, i keď je smutné, že práve Carpenter ignoroval poslanie hororu - strašiť. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je tak našlápnutý a protože Carpentera přímo hltám, moc jsem se těšil. Film je ale nudný, déčkovitý a bez nějakého vyčnívajícího nápadu. Scénář jako od studenta 1. ročníku filmové školy. James Woods přehrával tak okatě, že mu asi raději nasadili brýle. Hrozná podívaná. Carpenter do toho nedal nic ze svého proslaveného umu béčkovitého, ale originálního režiséra. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)
  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)

Reklama

Reklama