Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Emílii je požehnaných 90 let a svou pověst světice si udržuje každodenní návštěvou kostela. Po jedné z jejích četných zpovědí se však stane něco nečekaného: Uprostřed kostela se náhle samovznítí, takže po ní zůstane jen popel. Jak je to možné? Byla paní opravdu svatá? Případ je třeba rychle vyřešit. Na místo přijíždějí první poutníci z Polska a otevírají se první stánky s perníčky jako na každé dobré pouti. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda. Ubylo třeskutého humoru za každou cenu a ačkoli ho je pořád dost, celé je to vyváženější, sebevědomější a sympatičtější. Doufám, že to konečně poroste, protože se začínají rozjíždět potenciálně vtipné zápletky a ze všech čtyř epizod zde konečně řešení případu nepůsobilo ve stylu "nějak to musíme zakončit, tak tam prostě něco strčíme". 3* ()

MPzDC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jsme zpátky v sedle. Čtvrtá epizoda naprosto fantastická - špičková záhada, děj konstantně poutavý bez slabších míst, funkční humor, který nebere pozornost od zápletky. Za mě je tahle konkrétní epizoda na vrchu žebříčku, co se české seriálové tvorby týče. Nenacházím tu jedinou chybu a 65 % jako celkový průměr epizody mi připadá žalostně málo. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrté epizodě se konečně řeší detektivní případ, jenž dává celkem smysl. Darija Pavlovičová naštěstí tentokrát nelevituje a hned je tak nějak líp. Vedle standardně dobrého Jiřího Macháčka mě začíná dost bavit Anna Fialová hrající roli agresivní estébačky Snížkové, která tady třeba při domlouvání rande fakt perlí. Poslední pětiminutovka se navíc opravdu hodně povedla. (60%) ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám s tímhle seriálem dlouhodobě ten problém, že stačilo, aby tvůrci přestali včas tlačit na pilu, nasadili všem postavám poker face, humor nechali vyšperkovat někým, kdo to umí a neplácá se ještě v pubertálních vodách, a trochu ubrali na okaté a okázalé křiklavosti. Jakoby se báli udělat inteligentní satiru, tak tajtrlíkují jako kdyby brali kursy filmové tvorby u Trošky. Takže mi tou přepáleností dokážou každý díl leda znechutit. Tady zase - pár skvělých fórů, papež je dobré dada, ale chtělo to krotit se a - budu se opakovat - netlačit tak na pilu. Jinak samovznícením se věnoval ve své knize i Arthur C. Clarke, který dospěl k tomu, že některé případy se skutečně žádnou vědeckou metodou vysvětlit nedají a dospěl k závěru, že jde svým způsobem o autosugesci, která vznítí tělesné plyny. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na začátku perlili soudruh ředitel Čurko (R.Stanke) a David Zajíc (J.Macháček): "Zajíc. Srna. Co? Já myslel, že vyvoláváme názvy lesní zvěře ... . Vtipné jsou taky hlášky Vojty (J.Cina) a dalších. Výborná byla estébačka Snížková (A.Fialová), hlavně na konci, když si domlouvala rande s Vojtou a potom se pokoušela zastavit papeže v papamobilu... . Luboše hrál Jaroslav Plesl, jeho(uhořelou)babičku Emilii Drašnarovou Libuše Švormová, předsedu Marek Pospíchal. ***Závěrečnou skladbu Ave Maria(od F.Schuberta) zpívala Markéta Bechyňová Halířová. Natáčelo se mj. v kostele sv.Mořice u Annína(farář J.Kulhánek) a v obci Smetanova Lhota(starosta S.Harbáček) - viz poděkování. ***4.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 24.3.2024, 20.10 . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama