Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

pepo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine diel Edwarda Zwicka (Posledný samuraj, Glory), sa ani tomuto počinu v čase premiéry nedostalo takej pozornosti, ako by si zaslúžil. Fantasticky nasnímaná rodinná kronika s jednou z najlepších kompozícií Jamesa Hornera sa tak doceňovala až postupom času. Príbeh troch bratov milujúcich jednu ženu dostal definitívne do prvej ligy Brada Pitta a ponúkol ďalšiu skvelú príležitosť Anthonymu Hopkinsovi. Množstvom vynikajúcich scén okorenená osudová romanca patrí k tomu najlepšiemu, čo v 90. rokoch v žánri vzniklo. Oscar za kameru a ďalšie dve nominácie. Perfektný film, ktorý si užijú obe pohlavia. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale je to asi jediný film s Pittem ve kterém mu role seděla jako ulitá. I režisér Edward Zwick se vybičoval ke skvělému výkonu a už nic lepšího od té doby nenatočil. Nedílnou součástí je i nádherná hudba Jamese Hornera. Výsledkem je poutavý, dobrodružně - romantický snímek o nenaplněné lásce, naději a smrti. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na pláních Montany i bojištích první světové se můžeme spolehnout na to, že v lásce i válce je dovoleno vše. Zaplaťpánbůh za prozíravost cornwallského imigranta pana Ludlowa, že zakoupil tak rozsáhlý pozemek, neboť počet rodinných náhrobků bude rychle narůstat.. Ať už zdivočelý Pitt dělá medvědovi manikúru, vyrábí ozdoby z kštice Hunů, svádí zadané ženy nebo zuřivě mstí příkoří, máme v té sentimentalitě najít vášeň, nicméně Zwick ji po narativní stránce nedostal na takovou úroveň, aby se o ní mohlo mluvit jako o legendární. A ve věci Hornerovy hudby si dovolím jít proti proudu. Byla přehnaně monumentální a nadužívaná v místech, kde jí ani nebylo třeba.. Je zajímavé, že Bart sice nemá rozsáhlou filmografii, ale během kariéry si stihnul dvakrát zahrát s Anthonym Hopkinsem. To zvládl i Pitt, ale ten není tak huňatý.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni romanticko dobrodruznej film. Pribeh sice kdovijak originalni neni, ale jelikoz se odehrava behem spousty let, tak se toho stane hodne zajimavyho. Mezi nejlepsi cast filmu patri urcite valecna asi dvacetiminutovka, ktera je naprosto dokonala. Naopak Pittovo cestovani kolem sveta mohlo bejt vyuzity daleko lip. Trochu mi prislo, ze v druhy pulce filmu misty lehce dochazi dech, ale Zwick to vzdycky nakopnul nejakou silnou scenou. Ono v podstate cely to je natoceny dost pusobive a obcas jako slusnej dojak. Navic tu jsou paradni herci, nejlepsi je Hopkins, na kterym je perfektne udelano starnuti a pak perfektni a pekna Julia Ormond. Co se tyce Pitta, ten je misty nic moc a misty perfektni a navic nejaky starnuti na nem vubec maskeri neudelali, ale jakmile je zarostlej, jakoby dostal minimalne kybl charismatu a nastesti je zarostlej hodne casto. No a jeste staci zminit paradni hudba a perfektni kamera a je to jasnejch 5*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KAŽDÝ BOJOVNÍK DOUFÁ, ŽE SI HO NAJDE DOBRÁ SMRT. ALE TRISTAN NEDOKÁZAL ČEKAT. VYHLEDÁVAL JI..... /// Stejně jako bratři Grimmové dokázali pohádky psát, tak E. Zwick je dokáže točit. D O K O N A L Á filmařina, příběh silný v dramatických scénách a v hereckých výkonech, s nádechem vášně a dobrodružství – tedy okamžiků, který dělají filmovýho diváka šťastným. ŠTĚSTÍ JE OŠIDNÁ VĚC. Šťastná? S Tristanem? A přitom taková kravina – o jedný ženský, která ,,koluje“ mezi třema bráchama, aby nakonec zjistila, že ....(tak schválně!...). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč nemám nechávat bratra objímat snoubenku (SVOJI!). 2.) Zjistím, proč měl mrtvej děda vyříznutý srdce (pokud samozřejmě policie vyloučila brutální vraždu). 3.) Nevím, jak to dopadá, když je široko daleko jediná ženská. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Brad Pitt povedal, že mu skúšali naniesť make-up, aby mohol hrať Tristana ako starého muža v epilógu, ale výsledky neboli presvedčivé. Starého Tristana nakoniec hral Doug Seus, tréner medveďa Barta, jediný muž, ktorý mohol bezpečne zápasiť s Bartom pred kamerou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama