Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

honajz 

všechny recenze uživatele

Smrt, láska, zrada, úklady, emoce, zase smrt, nenaplněné city, smíření, další smrt, další úklady a hlavně strašlivě lkavé smyčce skladatele Jamese Hornera - to všechno najdete ve filmu Legenda o vášni v míře vrchovaté. Oproti běžným dojákům je tento snímek zpracován podle literární předlohy (asi slavné a úspěšné, nevím, nikdy jsem ji nečetl), takže je to opravdu silný klibr, a určitě se mu nedá vytknout povrchnost. To patrně potěší ženy středního věku, které mají nejčastěji tento typ kinematografie v oblibě. Těžko to ale bude stravitelné pro mužskou část populce, jelikož posmívat se ději nemohou, protože špatný film to není, ale vydržet ty dvě hodiny dobrovolně a zastřízliva u obrazovky není dost dobře reálné. Anthony Hopkins hraje otce tří synů (jedním z nich je Brad Pitt), které vychovává na rodinné farmě v hornaté Montaně někdy na přelomu minulého století. Když synové dospějou, připlete se do jejich čistě mužského světa mimořádná žena Susannah, a katalyzuje všechny ty bouřlivé vášně a emoce. Mezi bratry vzplane rivalita, jež má navždy změnit jejich osudy. Ale tím celý epos teprve začíná... Obraz je výborný. Krásně čistý a ostrý i ve tmavých či nočních scénách. Rovněž zvuk je vysoce solidní. Hudba, ruchy ani dialogy po technické stránce nezklamou. Ubohá. Předvolbu scén, nastavení jazyka a titulků, a trapnou reklamu na další dévédéčka od Columbie zmiňuji jen proto, abych nenechal tento odstavec úplně prázdný. (Jestliže film znáte a líbil se vám, existuje nepoměrně lépe vybavená Special Edition, tak raději sáhněte po ní.) Film 3/5 - silná, emotivní záležitost pro ženy středního věku DVD 0/5 - škoda mluvit. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľmi obohacujúci film o tom, že ženu môžete oblbnúť postavením, peniazmi alebo peknou tvárou, avšak po čase bude tak či tak rozmýšľať srdcom a..... inými orgánmi. Takisto ma naučil to, že mám žiť tak ako chcem ja a nie tak ako chcú iní. Všetci zúčastnení podávajú skvelé herecké výkony, pričom by som vypichol Hopkinsa a samozrejme Pitta. Miernou vadou je dlhá stopáž ale tú vynahradí nádherná kamera. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento snímek charakterizuje vše, cosi představuji pod termínem rodinná sága. Tvůrci nechali hlavní role hvězdně obsadit a udělali dobře. Anthony Hopkins jako táta rodiny byl fakt skvělý. Pitt se mi líbil hlavně v místech, kdy mu z běsnění šáblo a sbíral skalpy. Filmu dominuje nádherná hudba a úvodní melodie vám bude dlouho znít v hlavě. I když to bylo hezké, i když to bylo zajímavé, těch skoro 130 minut se ke konci mírně táhlo... * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Druhý slávny film Edwarda Zwicka predstavuje vtedy vychádzajúcu hviezdu Brada Pitta a Juliu Ormond na vrchole kariéry, kedy som ju považoval za najkrajšiu herečku na svete. Túto trochu dlhú melodrámu som videl už dosť dávno, takže s konečným hodnotením počkám až po druhom vzhliadnutí. Alebo jej pozeranie prenechám radšej citlivým diváčkam, ktoré tú osudovosť a dlhé vlasy Brada Pitta ocenia zopár úprimnými slzami. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý si divák plne vychutná, ak nebude rozmýšľať nad logikou deja, ale nechá sa ním unášať, bude sa kochať sa nádhernými scenériami, počúvať peknú hudbu a tešiť sa, ako im to všetkým sluší. Ak nedbá tejto možnosti objaví viacero miest, v ktorých scenárista využíval rôzne "spojenia na krátko" a to, čo nešlo silou riešil použitím väčšej sily. Určite som nebol nespokojný, len mi k plnej spokojnosti chýbali dve hviezdičky. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Natáčanie scén z bojiska prvej svetovej vojny trvalo dva týždne a boli natočené neďaleko Morley v Alberte, pričom ako komparzisti boli naverbovaní stovky miestnych obyvateľov a niekoľko vojakov kanadských síl. (Arsenal83)
  • Natáčení přineslo řadu komplikací, a to na rozlehlých pláních v západní Kanadě. Produkci postihly průtrže mračen a povodně, které Tolla nutily k různým technický opatřením ve snaze zachovat kontinuitu mezi záběry natočenými za různé oblačnosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama