Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o nešťastných (nebo spíš nešťastně ukončených láskách), o nerozlučných (i když to tak někdy nevypadalo) sourozencích, o životě v první polovině 20.století... Příjemně natočený, podkreslený jednou z nejlepších hudeb, kterou kdy James Horner zkomponoval, se skvělým Anthony Hopkinsem a i příjemným ostatním hereckým obsazením. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento snímek charakterizuje vše, cosi představuji pod termínem rodinná sága. Tvůrci nechali hlavní role hvězdně obsadit a udělali dobře. Anthony Hopkins jako táta rodiny byl fakt skvělý. Pitt se mi líbil hlavně v místech, kdy mu z běsnění šáblo a sbíral skalpy. Filmu dominuje nádherná hudba a úvodní melodie vám bude dlouho znít v hlavě. I když to bylo hezké, i když to bylo zajímavé, těch skoro 130 minut se ke konci mírně táhlo... * * * * ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dávno předtím, než jsem dokázala plně ocenit ságy z počátku 20. století, zamilovala jsem si strasti rodiny tří synů plukovníka Ludlowa odehrávajícící se nejprve v magickém čase před 1. světovou válkou a po té zasahující až do doby prohibice. Dokonalá výprava, výtečné obsazení (Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard a Gordon Tootoosis) a gradace dramatu v nadčasové podobě, dělá z Legendy o vášni smělého nástupce legendy o Tristanovi a Isoldě, jen s tím malým rozdílem, že v této verzi získá Tristana mladičká míšenka Isabel. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Filmová balada. Príbeh jednej rodiny, ku ktorej bol osud nemilosrdný a predsa ich obohacoval o tie najkrajšie dary. Ťažko by som hľadal vhodný ekvivalent k tomuto filmu. Takéto niečo už dnes v kinách neuvidíte. Horner tlačí na city ako ešte nikdy netlačil, ale funguje mu to. Zwick je totiž režisér, ktorý vie zvládnuť pátos. Je ho tam veľa a každú chvíľu môže skĺznuť do samoúčelnosti, ale nestane sa tak. Zwick totiž nechce dojímať. Chce byť len romantický. Neštíti sa ale krutosti, alebo drsnosti. Uvedomuje si akú hodnotu má vojna a tragédia a ako znázorniť lásku v jej najčistejšej podobe. Dejové zvraty sa jednoducho stanú. Nemá tendenciu sa v nich pyplať a práve preto ho považujem za jedného z výborných amerických režisérov. Ktorý by ale mohol točiť viac filmov s historickým podtextom. Tie mu totiž fungujú dokonale. Legenda o vášni, ale nie je dokonalá. Je to príbeh malých víťazstiev a veľkých prehier. Je podaný z citom a doplnení o fantastické výkony Brada Pitta, Anthonyho Hopkinsa a Aidana Quinna. Filmárčina v tej najlepšej podobe. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine diel Edwarda Zwicka (Posledný samuraj, Glory), sa ani tomuto počinu v čase premiéry nedostalo takej pozornosti, ako by si zaslúžil. Fantasticky nasnímaná rodinná kronika s jednou z najlepších kompozícií Jamesa Hornera sa tak doceňovala až postupom času. Príbeh troch bratov milujúcich jednu ženu dostal definitívne do prvej ligy Brada Pitta a ponúkol ďalšiu skvelú príležitosť Anthonymu Hopkinsovi. Množstvom vynikajúcich scén okorenená osudová romanca patrí k tomu najlepšiemu, čo v 90. rokoch v žánri vzniklo. Oscar za kameru a ďalšie dve nominácie. Perfektný film, ktorý si užijú obe pohlavia. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Přesun filmování z Montany do Kanady ušetřil produkci celkem 2 miliony amerických dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama