Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samantha je mladá dívka, jejímž jediným snem je chodit do normální školy, zbavit se vlezlých novinářů a vyhnout se vlivu svých rodičů, hlavně pak otce. Když je přijata na univerzitu, stojí jí v cestě jediná překážka. Její otec je totiž prezidentem Spojených států amerických! Dívku ale nemůže nic zastavit. Na univerzitu odjíždí a na pokoji se seznamuje se spolubydlící Miou, která těžko nese, že Samantha je místo ní středem pozornosti. Mia se jí snaží znesnadnit život, jak jen to jde. Samantha sledována tajnými službami všude, kam se hne, dokonce i na toaletě, a pod neustálým dohledem médií potkává sympatického vysokoškolského studenta Jamese, do kterého se šíleně zamiluje. James ale žije dvojím životem. Je totiž jeden z agentů americké tajné služby a byl povolán prezidentem na hlídání Samanthy. Zvládne dívka poznat sama sebe a dokázat otci, že se umí obejít bez ochranky? A jak bude reagovat na to, že James je tajný agent, který je na univerzitě jako její dozor? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

imf 

všechny recenze uživatele

Na druhé zhlédnutí zvedám na 50%, protože to bude asi jediný film, ve kterém je Katie alespoň trochu snesitelná. Konkurenční Hon za svobodou je zhruba stejně pitomý a předvídatelný, ale Michael Keaton je lepší prezident a Katie víc sluší blonďatá paruka. Jakékoliv důležitější argumenty byste ze mě nevymlátili ani s odznakem prezidentské ochranky. A ten český překlad je vážně hloupý. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne všechny filmy tohoto žánru jsou stejné. Některé dívčí „teenage“ filmy dokážou zaujmout hlavní postavou nebo nějakým originálním prvkem příběhu, okouzlit svou atmosférou, potěšit dobře napsaným scénářem, nebo třeba aspoň zaujmout svým stylem či hudebním soundtrackem… Bohužel, toto není případ tohoto filmu, protože ten selhává na všech frontách. Katie Holmes je tu nesympatická, příběh tuctový, scénář a provedení špatné a nezajímavé… a navrch ještě spousta klišé. Když už romantická linka nefunguje, člověk čeká, že to bude aspoň místy vtipné, ale ani to nevyšlo. Pokud zde bylo vůbec něco vzdáleně vtipného, byla to trhlá holka hrající na trombón, která se v jedné scéně mihne. Tím ale zábavnost končí. Je škoda, že aspoň ta hlavní postava si diváka nezíská. Běžně mi Katie Holmes nevadí, ale tady byla skoro nesnesitelná. Její postava byla chvílemi buď příšerně upjatá nebo naopak podivně vzpurným způsobem samolibá. Působilo to nesourodě a sympatické to rozhodně nebylo… Ve výsledku, jako by chyběla osobnost jak jí, tak i filmu jako celku. ~(1,8)~ ()

Reklama

etienne 

všechny recenze uživatele

Hrôza des...Forest, by sa mal po takomto niečom nad sebou hlboko zamyslieť a už nikdy viac nestáť za kamerou - jedine pred kamerou, lebo on je hlavne herec a nie režisér (to je z tohto filmu totalne jasné). Patetickosť, samozrejme "skvelé" ju es end ej, strašne slabučký scénar, námet, bizarne odporné herecké výkony...no radšej sa tomuto kúsku vyhnite, ak máte svoje duševné zdravie radi... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak málo dokázali autoři vytěžit z docela zajímavého nápadu, kdy dcera amerického prezidenta chodí krátkou dobu do školy v Kalifornii a kdy ji neustále hlídá ochranka. Téměř žádný humor na adresu nabouchaných bodyguardů, žádný pořádný útěk, žádný pořádná love-story, prostě nic, co by stálo za řeč. Je pravda, že Katie Holmesová je kočka a že má líbivý obličej, ale to tento film neutáhne. Alespoň že jsem po delší době mohl vidět Michaela "Batmana" Keatona v solidní roli. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Popis nás nutí si myslet, že je to jeden z těch hollywoodských snímků ze života dnešních teenagerů. Začátek nás nutí si myslet, že jde o pohádku. A průběh nás nenutí k ničemu, možná tak k přepnutí programu. Katie Holmes pro mě nic neznamená, za to mě zaujalo, ze ve filmu hraje Marc Blucas. Zatím jsem měla možnost ho vidět jen v Buffy, tak mě zajímalo, jak asi hraje v jiném filmu. No... scény typu "tohle nemůžeme" a "musíme si promluvit" mu šly vážně dobře. Akorát u toho žárlení mohl trochu přidat. Příběh má několik chyb, například skleněná průhlednost. Posledních dvacet minut, když už se tam stalo něco závratnýho, co hlavní hrdiny oddělilo, jsem jen čekala, kdy se konečně vynoří ten tupec s agentským odznakem a ti dva si padnou do náručí. Měla jsem pravdu. Na druhou stranu, ne úplnou. Celý příběh totiž skončí tak, že vlastně vůbec nechápete, co se tam právě stalo. To si scenáristi plánovali pokračování, nebo to tak rychle ukončili nad kafíčkem a doufali, že si nikdo nevšimne? Celkové hodnocení za téma, zpracování, herecké výkony, kulisy a kameru je tedy 46%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Původně měl k tomuto filmu připravovat hudbu známý hudebník Michael Kamen (soundtracky Robin Hood, Smrtonosná zbraň, atd.), ten však neočekávaně 18.listopadu 2003 ve věku 55 let zemřel a tak podle jeho poznámek dokončili soundtrack jeho kolegové. Tento film je mu věnován. (Quido)

Reklama

Reklama