Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 072)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě není tenhle fiml až tak střašný, jak se někde psalo, ale ani tak výborný, jak se psalo jinde... Je rozhodně jiný, než předchozí Shyamalanovy filmy, většina věcí (kromě jedné) mi byla jasná chvíli předtím, než byly ve filmu vyřešené, ale i tak jde o zajímavé nápady. Bohužel místy nejsou tyto nápady dotaženy do perfektního konce. Herecké výkony mě zas tak moc nenadchly (kromě Bryce Dallas Howardové, která je opravdu skvělá). K čemu ale nemůžu mít žádné výhrady je stylizace, kamera, hudba (James Newton Howard - v podstatě melodická hudba, krásné smyčce a jen místy napínavé "skoroticho" nebo ruchy - fantasticky odvedená práce) a vůbec atmosféra filmu. Tohle dílko rozhodně stojí za shlédnutí, protože je natolik zvláštní, že se těžko dá dopředu určit, jestli se vám bude líbit nebo ne. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Noah Visits ,2. What Are You Asking Me? ,3. The Bad Color ,4. Those We Don't Speak Of ,5. Will You Help Me? ,6. I Cannot See His Color ,7. Rituals ,8. The Gravel Road ,9. Race To Resting Rock ,10. The Forbidden Line ,11. The Vote ,12. It Is Not Real ,13. The Shed Not To Be Used, ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Nudu bych v něm neviděl, snad jen postrádá nějaký větší spád a snaží se od počátku budovat atmosféru, která na někoho zapůsobí, někoho jak se zdá znudí. Herecké výkony nemají chybu, zvláště je zajímavá Bryce Dallas Howard v roli slepé dívky. Hvězdné tváře jako Adrien Brody, Joaquin Phoenix, nebo Sigourney Weaver se nijak příliš neprosadí, ale spíše jen sympaticky zapadají. Pointa celého snímku je možná mírně neuvěřitelná, ale ve výsledku nijak nezklame, což je úspěch vzhledem k tomu, jaká očekávání ke konečnému rozuzlení celého tajemného příběhu si divák klade. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Kamera a hudba... to je to jediné, co je na tom filmu zajímavé... Shyamalan krade sám sebe... a jediný posun je v tom, že na tenhle film oproti svým předchozím dílkům měl víc chechtáků... Já jsem nevěděl, zda se mám smát nebo plakat a chvíli jsem byl jak ve Starých pověstech českých, chvilku jsem byl jak v internačním táboře, pak jsem připadal jak Kaňka do pohádky a celé to na mne působilo jak unylá a nudná kostýmní taškařice (zaplaťpámbůh bez zpěvu) s úplně tupými dialogy... A ačkoli dávám jednu hvězdu, pod velmi vtipným tlakem jedé identifikovatelné společnosti (SPZHVAVNFV) dávám plno, už jen práce, založit takovou argumentaci sito zaslouží :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $114,197,520Tržby Celosvetovo $256,697,520║ Kam na tie príbehy Shyamalan chodí? Opäť dejová prepracovanosť z množstvom zaujímavých charakterových postáv, každý jeden zo zúčastnených hviezd si svoj priestor zastane v tom najlepšom svetle, nikto tu nepôsobí na vyše či plocho, a to môže príbeh vyznieť banálne ale režisér z minima ťaží maximum, čo sa len tak nevidí. Veľké plus je opäť účasť skladateľa James Newton-Howarda, fakt sila jeho hudba, robí tam neskutočne silné pozadie. Vo svojej hĺbke to je úžasný a krásny príbeh, z veľkou myšlienkou! /videl v kine 2x: 90%/ ...po niekoľkých pozretiach zvyšujem na plné hodnotenie, ten film ani po x-krát nestráca nič na váhe a momente prekvapenia ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Původní název filmu byl „The Woods“, ale práva na něj už vlastnilo jiné studio. (imro)
  • Pro natáčení byla postavena vesnice čítající přibližně dvacet budov. Nenatáčely se zde jen exteriéry, ale i veškeré interiéry, což štábu ztěžovalo práci, neboť se často jednalo o těsné prostory. Proto se některé stěny daly odsunout, což bývá obvyklé u kulis, postavených ve studiu. (Kroup4)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama