Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, kde podľa mňa postavy hrajú väčšiu rolu, než príbeh samotný. Nemyslím si, že by sa niektoré veci nedali odhadnúť od začiatku a trošku to možno celý film spomaľuje, no myslím si, že má veľmi dobrý herecký výber, všetci medzi sebou pôsobia veľmi uvoľnene a atmosféra funguje. Anton Yelchin ako hlavný hrdina v detskej časti funguje skvele. S mladou herečkou, ktorá hrá Melissu majú reálnu chémiu. Scénky medzi ním a jeho mamou pôsobia uveriteľne, rovnako aj s Williamsou, či dialógy so ženou v base. A dávajú tomu filmu dobrý šarm, lebo je to hlavne na jeho pleciach, aby to funovalo. A myslím si, že celkom mu to ide. Je to hlavne pre mňa séria momentiek. Niektoré pekné, iné smutné, iné zase veselé, no všetko to pôsobí uveriteľne. Jediné nad čím som premýšľal bolo, že čo urobili v tomto filme Williamsovi s tvárou. Pôsobila nejako úplne inak. Neviem. Klišé tu samozrejme sú, no súčasne je to film, kde budeme mať možnosť vidieť syna, ktorý bude musieť spraviť najťažšie rozhodnutie vo svojom živote (bez toho, aby som dával spoilery). Takže asi niektoré veci filmu odpúšťam. Je super silný? Nie. Ale má svoje momentky, ktoré sa človeku dostanú pod kožu. Alebo aspoň mne. Hodnoenie: B ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Co mi na tomto filmu vadilo nejvíc? Těžko říct... asi všechno to, co je typické pro laciný sentiment: ... ta myšlenková plochost, ta faleš vydávající se za hlubokou životní pravdu, to podsouvání sexu dvanáctiletým, ten retardovaný dospělák, který rozdává svoje moudra à la Sokrates, kudy chodí ("Vím, co vím. A přesně vím, co nevím..."), ta černošská narkomanka z okna samotky ve vězení, která umí 13letému tak skvěle poradit s moudrostí až nadpřirozenou... (Asi proto je to symbolicky "shora", ne?) A ten 13letý, který maminku odpojí od hadiček hned po tom, co prohlašuje, že on, on sám se o ni bude starat... A aby výčet všeho, co nemusím, byl úplný, tak ještě přihazuji na váhu vulgarity a nevkusnosti slovem i obrazem. - Mimochodem proč musí být tolik scén na WC? To je nějaká nová móda? - Do toho všeho výše zmíněného pak pohoršující zacházení s Biblí ve škole zapadá zcela přirozeně... Nemohu tenhle film hodnotit, nerada dávám "odpad". Ale při troše dobré vůle si přece jen odnáším jednu upotřebitelnou myšlenku: "Utíkej, utíkej odtud...", radí černoška Tomovi. Ano, utíkám od české televize, kterou jsem si zase jednou neuváženě a naivně zapnula! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nostalgické drama, které potěší nejen tím, že dlouho netušíte k jaké avizované osudové věci míří, ale také příjemně dobovým vzhledem a to nejen pokud jde o kulisy, ale také styl a tempo vyprávění s ne právě typickou stavbou. Dlouho totiž kloužete nahoru v příjemně vzpomínkovém vyprávění o jednom nepříliš šťastném přesto poklidném dětství, neobvyklém přátelství a první lásce, které se v poslední třetině nečekaně zvrtne v drama, kde jedna špatná rada uvolní lavinu gradujících nepříjemností s nečekaně tragickým koncem. Příjemně jitřila náladu vyprávění také nedořečenost některých postav a detailů. Duchovny zkrátka svým celovečerním režijním debutem příjemně překvapil. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film, ktorý by ma dokázal rozosmiať, rozplakať a prinútiť rozmýšľať zároveň. Anton a Robin, ktorý sa naozaj našli a hrajú to excelentne, akoby spolu naozaj vyrastali. David Duchovny, ktorý si vo filme zahral a aj sa uchopil réžie nezaostáva a príbeh predkladá vynikajúco, čím sa jeho debut stáva jednoznačne mojim filmom mesiaca... ()

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o tom, že cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami a úmyslami. Podané bez streľby, krve a násilia. Hlavný hrdina má 13 a problémy ktoré nie sú asi nikomu na hony vzdialené. Pár drobných komplikácií ho však dovedie do (aspoň pre mňa) nečakaných situácií. Dej oživujú zvláštne postavy, napr. tajomná vražedkyňa zo ženskej väznice. Herci sú OK, aj Robina Williamsom som tu zniesol (v niektorých filmoch mi fakt vadí). Vizuálne mierne nad priemerom. Príjemný film so štipkou humoru i zármutku, nádeje i sklamania, ako vyšitý na sobotné doobedie, presne to aj vystihla ČT1. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama