Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

xerno 

všechny recenze uživatele

Jednička naprosto výborná, i navzdory skutečnosti, že je to hrubej popkorn, o něco tam aspoň šlo, ale tady ??? Dyt tady v celém filmu jde jen o jednu jedinou věc, vůbec už to nejni tak zábavné, nebo chytlavé, je to prostě špatná ''dvojka''... mandes: tomuto se docela divim, asi se celý svět zbláznil... ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Matracový úlet! Od 12 rokov neprístupné!↵  Princezná (absolventka VŠ) nezostarla o päť rokov, podľa chovania skôr omladla a osprostela. Pokiaľ som pri prvom dieli mal pochyby, či ide o tak stupídny scenár alebo o nepochopenú grotesknú paródiu, teraz už nemám. Odporúčam podávať konzumentom iba s cukrovou vatou v hlave.↵  Videné v slovenskom dabingu. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho viac naivnejšie než jednotka, ale zároveň aj zábavnejšie (a kratšie). Pribudlo (prvoplánovo) vtipných postáv (slúžky, snaživý ochrankár Lionel), vrátila sa absolútna väčšina postáv z minulého dielu (hoci tá najdôležitejšia - frajer princeznej, nepochopiteľne zmizol) a samotná Anča už konečne vyzerá ako žena - jej veľké oči a úsmevy, tomu filmu pomáhajú omnoho viac než režisér idúci na neutrál. Stále je to len šablónovitá rozprávka, ale keby som si mal vybrať medzi jednotkou a dvojkou, siahnem po tomto filme. 5/10 ()

čertíček 

všechny recenze uživatele

Přesto, že moje filmchutě jsou na jiný žánr, oba díly - Deník princezny - mi šmakovaly. Je to taková pohodovka, když s kámoškama sníte u romantické blbosti a jíte zmrzku :).....Jen podotýkám, můj ročník je docela pokročilý :)))), takže nejsem puberťák. Člověk za tím nemůže očekávat kdoví jakou bombu, i když obsazení je prima. ()

depony 

všechny recenze uživatele

No, téžké k posouzení. Začínám mít averzi vůči romantickým filmům, kde se krásní a mladí lidé nakonci sblíží a jsou šťastní až do konce. V reálu to nikde nevidíte:)) Na druhou stranu mi připadl Chris Pine jako charismatický lump, čímž se "princeznino" trápení komplikovalo a stávalo tragikomičtější. Přežiju to jen, když vypnu, ale relax zde nenacházím ... vždycky se akorát naštvu nad tím dokonalým happy endem:) ale jinak jim to přeji a nezávidím, fakt ne:) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Všechny šperky, které nosily královna (Julie Andrews) a Mia (Anne Hathaway) byly pravé. Proto byl po celou dobu natáčení na scéně pracovník bezpečností agentury. Nejdražším šperkem byl náhrdelník, který měla královna na svatbě. (duklak2)
  • Člen parlamentu, který se ocitne uprostřed hádky dvou bratrů na setkání kvůli domovu pro sirotky, je písničkář Paul Williams. Jeho postava se jmenuje Lord Harmony. (imro)
  • Na konci prvního dílu je letecký záběr paláce, ve kterém má Mia (Anne Hathaway) žít. Ovšem na začátku tohoto filmu je opět záběr z letadla na palác, ve kterém žije, a místa jsou odlišná. (Mia...)

Reklama

Reklama