Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 309)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je jedním z mých nejoblíbenějších režisérů. Na tento film jsem se možná až příliš těšil, ale čekalo mě zklamání. Jistě uznávám naprosto originální nápad, dobré scény i hudbu. Umím si představit, že bych byl z filmu nadšený před nějakými deseti lety, ale teď už je tohle na mě trochu moc. Nuda a trochu blbost. I ty tři hvězdičky jsou možná moc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spolupráca Burton-Depp opäť vyšla na výbornú a táto príjemná rozprávočka krásne spestrila moje zaspávanie. Krásny príbeh, výborný Johnny, túto rolu zvládol bravúrne a opäť dokázal, že vie zahrať čokoľvek! Nádherné hranie sa s farbami, počas celého filmu pútajú prepracované interiéry a záver to všetko len umocní. Super... 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ma opäť dostal. Tohto jeho projektu som sa trochu obával. Jednoduchá pointa výchovného príbehu sa mi zdala nezaujímavá. Avšak! Burton to celé pojal svojským snovým spôsobom. Tie prostredia, tí hrdinovia, bizarne výstredný Willy Wonka, podivní malí Umpalumpovia, fantasy továreň, čokoládové vodopády, lietajúci sklenený výťah, uletené pesničky so zvláštnymi choreogarafiami, veverice,... skvelý farebný filmový trip. ***** ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Karlík a továrna na čokoládu je jedna z knih Roalda Dahla, která na mě nijak moc nezapůsobila. Příběh mi připadal nudný, ba až přímočarý bez jediného překvapení, ale to co s ním dokázal Tim Burton je zázrak. Film i chudém Karlíkovi, který se svojí rodinou žije v rozpadlém domku je dokonalý jak po vizuální stránce, se kterou si mistr Burton opravdu pohrál, tak i v samotné příběhové linii. Příjemně mě překvapilo, že film obsahuje i větší množství odkazů na jiná filmová díla (například scéna, ve které drží Willy Wonka nůžky nám připomíná Střihorukého Edwarda). Byl jsem fascinován, jak se dokáže snímek věrně držet knižní předlohy, a přitom se od ní na tolik vzdalovat. Do filmu přibyla například postava otce Willyho Wonky, který byl zubař a zakazoval svému synovi cokoli by mu mohlo pokazit jeho zuby, mladý Willy z něj měl strach a myslel si, že jej otec nemá rád... Když už jsme u majitele čokoládovny, rád bych se zmínil o tom, že Johnnyho Deppa bych si jako jeho ztvárnitele nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech, a přitom to je právě on, kdo dodává příběhu tu pravou sílu. Johnny Depp je skvělý herec a postava Williho Wonky mu opravdu sedí, a navíc je přesně taková, jakou ji popisoval Roald Dahl. Karlík a továrna na čokoládu mě dokázal překvapit svou pohádkovou opravdovostí, přesvědčivými černobílými charaktery, ale hlavně díky mistrovské režii, která z tohoto snímku dělá nezapomenutelný film. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trio Burton - Elfman - Depp dělá z tohoto snímku neotřelou typicky "burtonovsky" ujetou podívanou. Je to rodinný film, u kterého se ale směje spíše dospělá část publika, jelikož to Tim pojal... Prostě po svém. Jeden šílený nápad stíhá druhý, totální stylizace, k tomu Depp se svou kreací Wonky kdesi na pomezí Michaela Jacksona a Marylina Mansona a to vše doprovázeno naprosto ulítlou hudební složkou Danny Elfmana. Děj tu v zásadě není, je to spíše road-movie po pohádkové továrně kde krom Deppa, který na sebe strhává celou pozornost stojí za zmínku snad již jen Christopher Lee. Ostatní mají téměř nulový prostor a o to více potěší, že všechny dětské party jsou zvládnuté v pohodě a neotravují. To celé semtam "oslazené" bonbónkem typy geniální parodie na Vesmírnou odysseu. ♫ Hodnocení písničkového OST: 4/5 ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Mike Teavee (Jordan Fry) počas toho, ako odpovedá na otázky novinárov po tom, ako našiel zlatý lístok, hrá hru "Splinter Cell". (Raccoon.city)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama